فروش دوربین مداربسته

خرید و فروش دوربین مداربسته

فروش دوربین مداربسته

خرید و فروش دوربین مداربسته

پخش عمده و تکی دوربین مداربسته در این وبلاگ انجام می شود.

طبقه بندی موضوعی
پیوندهای روزانه

۱۲ مطلب در ارديبهشت ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

🔊 فایل کامبینیشن (#Combination) چیست و کارایی آن ؟؟؟

کامبینیشن Combination در لغت به معنی ترکیبی و در کل مجموعه کاملی از فایل هایDRK ، SBOOT، PIT، CERT، FRP و سایر فایل های هست که قبلا برای حل مشکلات گوشی های سامسونگ استفاده میکردیم ولی یکی از مشکلات اصلی این بود که مجبور بودیم برای حل مشکل FRP یک فایل و برای تعمیر بوت یک فایل و برای حل مشکل سریال و بیس باند یک فایل جداگانه رو بگیریم
خوب به همین دلیل مهندسین شرکت سامسونگ تصمیم به عرضه فایل های ترکیبی Combination جدید برای حل مشکلات مدل های روز گوشی های سامسونگ گرفتند.


کارایی:

فایل های Combination برای مواردی همچون حذف قفل گوگل اکانت (FRP) ، حل مشکل DRK و حل مشکل گیرکردن روی آرم بعد از فلش یا روت کاربرد دارند.
این فایل ها در کمپانی سامسونگ جهت تست گوشی استفاده می شوند. نصب این رام ها بر روی اکثر گوشی های که به هر نحو روی آرم گیر کرده و یا اکتیو نمی شوند امکان پذیر است. از دیگر مزیت های این نوع رام ها می توان به مواردی اشاره کرد که با دستکاری شما، سریال گوشی ازبین می رود که با نصب این رام می توانید به سریال اصلی گوشی برگردید.

حل مشکل اکانت گوگل بعد از فکتوری ریست گوشی های سامسونگ

توضیح اینکه بعد از نصب این فریمورهای کامبینیشن، هر بیلدنامبری از رام گوشی خود که دوست داشته باشید (تک فایل یا ۴ فایل) می توانید بر روی گوشی خود نصب کنید. دقت داشته باشید که احتمال جواب دادن این فایل ها برای مواردی که ذکر کردیم بالای ۹۰ درصد هست. 


ویژگیهای فایلهای COMBINATION :

✍️ امکان دانگرید بدون دردسر
✍️ حذف گوگل اکانت
✍️ رفع مشکلات عدم نصب رام
✍️ رفع مشکل هنگ پی در پی
✍️ حل مشکل ارور DRK
✍️ امکان تست تمامی قطعات دستگاه
✍️ ترمیم سریال NULL دربعضی موارد
و………

  • فاطمه زهرا شیخی
  • ۰
  • ۰

رجیستری به زبان ساده

رجیستری به زبان ساده 

قبل از هرکاری با شماره گیری این کد، شماره سریال ۱۵ رقمی (IMEI) را یادداشت میکنیم:
*#06#

بعد با شماره‌گیری کد دستوری زیر وارد سامانه همتا میشویم:
*7777#

۴گزینه از سامانه همتا نمایش داده میشود:

۱- استعلام اصالت
۲- فعالسازی
۳-  انتقال مالکیت
۴- راهنما

۱ استعلام اصالت:
در این مرحله سریال (IMEI) را که قبلا یادداشت کردیم وارد میکنیم و در مرحله بعد یک پیامک از سامانه همتا برای ما ارسال میشود که نشان میدهد که سریال گوشی در شبکه ثبت شده است یا نه. 

۲ فعالسازی:
۱ - شناسه ۱۵ رقمی دستگاه (IMEI) را وارد نمایید
۲ - ورود یا انتخاب تلفن همراه جهت فعالسازی
۳ - کد فعالسازی ( ۶ رقمی ) دستگاه خود را وارد نمایید (کد فعالسازی بعد از انتقال مالکیت توسط فروشنده به شماره موبایل خریدار پیامک میشود)

لازم به ذکر است که گوشی‌هایی که قبل از آغاز طرح رجیستری (۱۴ آذر ۱۳۹۶) سیم کارت داخلشان قرار گرفته و استفاده میشده نیاز به فعالسازی ندارند، ولی تمام گوشی‌های آکبندی که بعد از این تاریخ خریداری شده باید فعالسازی شوند. 

۳ انتقال مالکیت:
۱ - انتخاب یا افزودن IMEI (اگر IMEI نمایش داده نشد، باید عدد 0 را برای افزودن دستگاه وارد نمایید)
۲ - شماره تلفن همراه مقصد را وارد نمایید (شماره فرد خریدار)
۳ - پیغام را با ارسال 1 تایید کنید 
۴ - کد فعالسازی به شماره سیم‌کارت خریدار پیامک میشود. ( کد فعالسازی حتما باید با سرشماره HAMTA برای خریدار ارسال شود )

فرد خریدار میتواند با استفاده از “کد فعالسازی” و “IMEI” و “شماره سیم‌کارت خود” از طریق فرایندفعالسازی که ذکر شد موبایل خریداری شده را برای سیم‌کارت خود فعال نمایید. 


درصورتیکه هنگام خرید انتقال مالکیت را به هردلیل انجام ندهیم فرد خریدار میتواند از موبایل استفاده کند ولی از نظر سامانه همتا، موبایل خریداری شده تحت مالکیت سیم‌کارت فرد خریدار نیست لذا مسئولیت عواقب آن برعهده خریدار است. 

با توجه به نکات ذکر شده هنگام خرید باید مرحله یک (استعلام اصالت) و مرحله سه (انتقال مالکیت) را انجام دهیم و بعد مرحله دو (فعالسازی) را انجام دهیم.
 

  • فاطمه زهرا شیخی
  • ۰
  • ۰

آی سی لایت

⭕️آی سی لایت

در گوشی هایی که صفحه نمایش LCD دارند، نور پس زمینه توسط یک سری LED های درون LCD تامین میشود اما در صفحه نمایش های LED، این نور توسط هر پیکسل تامین میشود. در نتیجه IC لایت در گوشی هایی استفاده میشود که صفحه نمایش LCD دارند نه LED.

به دلیل سری بود LED های درون LCD، برای روشن کردن این LEDها، باید ولتاژی نسبتا بالا را به آن ها برسانیم.

در نتیجه یک مدار به نام مدار لایت و یک IC به نام IC لایت داریم که این IC در حقیقت بخشی از مدار لایت است.

ورودی IC لایت در حقیقت ولتاژ باتری (تقریبا 4 ولت) است و خروجی آن نیز در هرگوشی متفاوت است. برای مثال میتواند 8 ولت، 14 ولت، 32 ولت و حتی 38 ولت باشد.

پس IC لایت در حقیقت یک تقویت کننده ی ولتاژ است. این IC از نظر اندازه، بسیار کوچک است و تعداد پایه های کمی دارند و تقریبا در همه ی موارد یک عدد سلف با اندازه ی نسبتا بزرگ، در کنار این IC قرار دارد.

خروجی IC لایت در نهایت به نمایشگر گوشی میرسد. در صورت خراب شدن این IC، نور پس زمینه ی گوشی قطع میشود و در بعضی از موارد، با اتصال کوتاه شدن این IC، گوشی به طور کامل میتواند خاموش شود.

  • فاطمه زهرا شیخی
  • ۰
  • ۰

ای سی های محافظ emi & esd

⭕️ ای سی های محافظ emi & esd

هرچند نمی شود از IC های EMI&ESD به عنوان IC های اصلی نامبرد اما به دلیل استفاده گسترده ی این IC ها در موبایل، به آن اشاره میکنیم.

همانطور که میدانید بدن ما دارای الکتریسیته ی ساکن است و میتوانیم حتی تا 20 هزار ولت را در زمان مناسب تخلیه کنیم. حال تصور کنیم اگر این ولتاژ مثلا درون IC تغذیه تخلیه شود چه اتفاقی میوفتد؟

فرض کنید قصد تعویض سیم کارت داشته باشید و دستتان به پین های زرد رنگ کانکتور سیمکارت برخورد کند. اگر این IC های محافظ بعد از کانکتور سیمکارت یا هرجای دیگر وجود داشته باشد، میتواند ولتاژ را خنثی کند و در نتیجه اتفاقی برای IC های اصلی نمی افتد مگر اینکه گوشی کاملا باز شده باشد (برای تعمیر و …) در نتیجه باید برای تعمیرات یا دستکش پوشید و یا تعمیر کار باید خود را به زمین(ارت) متصل کند تا اتفاقی برای گوشی در زمان تعمیر پیش نیاید.
 

  • فاطمه زهرا شیخی
  • ۰
  • ۰

برد اصلی هر دستگاه الکترونیکی، مجموعه ای از خازن ها، مقاومت ها و قطعات نیمه هادی تشکیل شده است که با توجه به وظیفه آن دستگاه و با در نظر گرفتن نقشه و مدار طراحی شده در کنار هم قرار گرفته و با یکدیگر ارتباط الکتریکی دارند. برای ایجاد ارتباط الکتریکی و ثابت نگهداشتن این قطعات در کنار هم تخته بردی در نظر گرفته می شود که به آن در کامپیوترهای شخصی برد اصلی می گویند که در بین عموم کاربران به مادربرد معروف است.

ارتباط الکتریکی جهت تبادل داده ها و سیگنال های کنترلی توسط خطوط هادی از جنس رسانا الکتریکی صورت می گیرد که به نام گذرگاه معرف است.

اجزای تشکیل دهنده مادربرد کامپیوتر

در مدل های اولیه برد اصلی که XT نامیده می شوند، حافظه اصلی و پردازنده روی برد اصلی لحیم می شدند و به همین خاطر ارتقاع سیستم امکان پذیر نبود.

اتصال ماوس، هارددیسک و فلاپی دیسک از طریق کارت ورودی خروجی که در شکافت توسعه های روی برد اصلی قرار داشت، امکان پذیر بود.

با توجه به محدودیت های که مدل XT  دارد ساختارهای مختلفی تا به امروز بوجود آمده است که می توان به رایجترین آن ها، ساختارهای AT و ATX اشاره کرد.

تیک تاک برنامه طراحی و توسعه پردازنده های جدید اینتل

همانطور که متوجه شدید برد اصلی یکی از اجزای مهم رایانه به حساب می آید، لذا برای انتخاب برد اصلی باید با اجزای آن اشنایی کامل داشته باشیم تا بتوانیم برد اصلی مناسب برای رایانه مورد نظرمان انتخاب کنیم تا در زمان ارتقا سیستم، بدون پرداخت هزینه اضافی آن را بروزرسانی کنیم.

مادربرد از اجزای متفاوتی تشکیل شده است که هر جز آن مشخصات و خصوصیات منحصر به فردی داشته و در کارایی نهایی برد اصلی تاثیر دارد.

برای انتخاب برد اصلی مناسب برای سیستم خود باید ابتدا این اجزا را شناسایی کنیم و اطلاعات لازم را درباره آنها کسب کنیم.

در جدول زیر اجزای مادربرد یک کامپیوتر رومیزی را می بینیم:

جدول قبل عمومی ترین اجزای مادربرد را نشان می دهد. ممکن است بردهایی نیز تولید شده باشند که اجزایی بیش از عناوین ذکر شده در جدول 2-1 داشته باشند و یا برعکس خیلی از بردهای اصلی نیز تمامی اجزا را نداشته باشند.

فهرست این مقاله ( با کلیک روی هر عنوان به آن قسمت منتقل می شوید) :  مخفی کردن 

1 ابتدا به معرفی اجزای جدول می پردازیم:

2 1- ATX power connectors 24-pin

3 2- ATX power connectors 8-pin

4 3- CPU Soket

5 4- CPU Fan connectors 4-pin

6 5- Water Pump Connectors 4-pin

7 6- Chassis Fan Connectors 4-pin

8 7- DIMM Ram Slots

9 8- USB 3.0 Connectors 20-1 pin

10 9- Serial ATA 6 Gb/s Connectors 7-pin

11 10- M.2 Socket

12 11- System Panel connector

13 12- USB 2.0 connectors 10-1 pin

14 13- Front panel audio connetor 10-1 pin

15 14- Digital audio connector 4-1 pin

16 15- PCIE-XI , PCIE-X16 slots

17 16- Main Chipset

18 17- Rear panel ports

19 18- BIOS chipset

19.1 الف) ROM

19.2 ب) PROM

19.3 ج) EPROM

19.4 د) EEPROM

19.5 ه) Flash Memory

20 روش اول: برنامه ریزی مجدد در محیط DOS

21 روش دوم: برنامه ریزی مجدد در محیط ویندوز

22 روش سوم: برنامه ریزی مجدد از طریق اینترنت

23 روش چهارم: استفاده از Programmer

24 Chipset چیست؟

24.1 پل شمالی

24.2 پل جنوبی

25 Multi VGA

ابتدا به معرفی اجزای جدول می پردازیم:

1- ATX power connectors 24-pin

سوکت 24 پیش برای تامین برق مصرفی برد اصلی هست این سوکت به صورت دو ردیف 12 پینی طراحی و ساخته می شود شامل انواع ولتاژهای مورد نیاز برد اصلی است. در شکل زیر تمامی ولتازهای پین های این سوکت را می بینیم.

اجزای تشکیل دهنده مادربرد کامپیوتر

2- ATX power connectors 8-pin

سوکت 8 پین برای تامین برق مصرفی پردازنده هست این سوکت به صورت دو ردیف 4 پینی طراحی و ساخته می شود و لتاژ 12 ولت برای مصرف پردازنده را تامین می کند. در برخی از بردهای اصلی که از پردازنده های قدیمی تر پشتیبانی می کردند، این سوکت به صورت 4 پین طراحی شده بود. با پیشرفت تکنولوژی و تولید پردازنده ها با هسته های بیشتر این سوکت نیز به صورت 8 پین طراحی و تولید شد.

3- CPU Soket

محل نصب پردازنده روی برد اصلی را سوکت پردازنده می نامند. سوکت پردازنده تمامی ارتباطات پردازنده با مادربرد و قطعات دیگر را برقرار کرده و نیز وظیفه تامین انرژی مورد نیاز پردازنده را نیز برعهده دارد. این سوکت عموما از جنس پلاستیک بوده و طوری طراحی و ساخته می شود که بتواند پردازنده را محکم و بدون تکان روی برد نگهداشته و نیز امکان نصب انواع سیستم های خنک کننده نیز بر روی پردازنده مهیا باشد.

در طی نسلها سوکت های زیادی برای پردازنده ها طراحی و ساخته شده است. سوکت پردازنده توسط شرکت های سازنده پردازنده طراحی شده و در اختیار شرکت های سازنده مادربرد قرار می گیرند.

به طور کلی سوکت پردازنده ها به دو نوع اصلی تقسیم بندی می شوند. سوکت هایی که به صورتی طراحی شده اند که پین های پردازنده داخل حفره های تعبیه شده روی سوکت قرار بگیرد. این نوع سوکت به ZIF معروف هستند. در نوع پردازنده دارای پین های لمسی بوده که هم سطح پرازنده بوده و روی سوکت هم به ازای هر پین پردازنده یک پد لمسی وجود دارد که در هنگام نصب پردازنده، عملا دو سطح به هم تماس پیدا کرده و ارتباط پردازنده با مادربرد برقرار می گردد. به این نوع سوکت LGA گفته می شود. در شکل های زیر هر دو نوع سوکت را می بینیم. شکل 1 سوکت نوع LGA و شکل 2 نوع ZIF  را نشان می دهد.

آشنایی با کیس

اکثر پردازنده های تولیدی شرکت اینتل از نوع LGA بوده و در مقابل اکثر پردازنده های تولیدی شرکت AMD از نوع ZIF هستند.

معمولا با تغییر اساسی و معرفی یک نسل تازه از پردازنده ها، سوکت های آنها نیز توسط شرکت های سازنده از نوع طراحی شده و یک سوکت تازه معرفی می گردد. تغییر طراحی سوکت معمولا به منظور نصب خنک کننده های جدیدتر، مصرف انرژی کمتر و پایین آوردن هزینه های تولید صورت می گیرد.

4- CPU Fan connectors 4-pin

پردازنده ها بزرگترین منبع تولید گرما در کامپیوترها هستند. برای هدایت این حجم گرما تولید شده به بیرون فضای کیس، از فن های دمنده و مکنده در کیس استفاده می شود. در فصل مربوط به کیس به طور کامل درباره این فن ها توضیح خواهیم داد. اما مهمترین فن در سیستم های خانگی فن پردازنده است. فن پردازنده روی هیت سینک تعبیه شده بر روی پردازنده قرار می گیرد. گرمای تولید شده توسط پردازنده توسط پره های آلومینیومی هیت سینک در یک محیط بزرگتر پخش شده و فن نیز هوای گرم اطراف پره های هیت سینک را به اطراف پخش می کند و هوای خنک جایگزین هوای گرم می شود. این فن طوری طراحی شده است که می تواند تمام مدت با سرعت و کارایی بالا چرخید و کار خنک کنندگی پردازنده را به طور تمام وقت انجام دهد. انرژی مصرفی فن پردازنده توسط مادربرد تامین می شود.

این انرژی توسط سوکت فن پردازنده به فن انتقال پیدا می کند. این سوکت 4 پین بوده و در شکل زیر وظیفه هر کدام از پین ها رو می توانیم ببینیم.

پایه اول ولتاژ 12 ولت مورد نیاز فن را تامین می کند. این پایه همچنین می تواند تا 1 آمپر جریان نیز به فن بدهد. این توان برای چرخش همه فن های تعبیه شده برای پردازنده ها کافی است.

پایه دوم همان پایه زمین یا منفی است.

پایه سوم هنگامی که سوکت درست جا نرفته باشد یک سیگنال خطا به مادربرد ارسال می کند و کاربر متوجه نبود فن بر روی پردازنده می گردد.

پایه چهارم نیز دورشمار فن بوده و سرعت چرخش فن را به صورت لحظه ای به مادربرد اعلام می کند.

در صورتی که سرعت چرخش نسبت به گرمای تولید شده هماهنگی لازم را نداشته باشد به کاربر اخطار داده خواهد شد و در صورتی که عکس العمل مناسب توسط کاربر صورت نگیرد به صورت خودکار و برای عدم صدمه به پردازنده، سیستم خاموش می گردد.

اجزای تشکیل دهنده مادربرد کامپیوتر

5- Water Pump Connectors 4-pin

این پایه فقط بر روی مادربردهای حرفه ای دیده می شود و برای نصب سوکت برق سیستم خنک کننده مایع می باشد. این سیستم بر روی پردازنده های پرقدرت و داغ نصب می گردد. از این رو بر روی مادربردهای معمولی این سوکت را نمی بینیم چون معمولا پردازنده های پرقدرت و گرانقیمت را بر روی مادربرهای معمولی و ارزان قسمت نمی بندند. این سوکت هم مانند سوکت فن پردازنده 4 پایه بوده و پایه های آن همانند سوکت فن پردازنده هستند.

6- Chassis Fan Connectors 4-pin

این سوکت از نظر شکل و نیز تعداد پایه ها دقیقا مانند سوکت فن پردازنده است. معمولا روی کیس ها بسته به میزان گرم بودن سیستم چند فن نصب می شود که به تهویه هوای داخل کیس کمک فراوانی می کند. برخی از مادربردها سوکت هایی برای تامین انرژی و نیز کنترل این فن ها دارند که هم به صورت 3 پایه و هم به 4 پایه هستند.

7- DIMM Ram Slots

به این قسمت بانک حافظه نیز گفته می شود. در واقع محل نصب حافظه اصلی (RAM)  بر روی مادربرد است. هر مادربرد بسته به رده کاربری که برای آن طراحی و ساخته شده است از یک تا تعداد زیادی بانک حافظه دارد. اکثر مادربردهای کلاس متوسط و حتی گیمینگ و حرفه ای دارای 4 بانک حافظه هستند. البته مادربردهایی که از سوکت های تخصصی حرفه ای پردازنده پشتیبانی می کنند تا 8 بانک حافظه نیز بر روی خود دارند. مادربردهای کلاس سرور که معمولا بیش از یک سوکت پردازنده دارند دارای تعداد خیلی بیشتری بانک حافظه هستند. هر مادربرد دارای محدودیت حجمی برای پشتیبانی از رم است. حداکثر حجم رم قابل پشتیبانی توسط مادربرد در دفترچه راهنمای مادربرد قید شده است. معمولا این حجم را بر تعداد بانک های حافظه تقسیم کرده و به این صورت بیشترین حجم هر ماژول حافظه قابل پشتیبانی توسط مادربرد به دست می آید. به طور مثال به بخشی از دفترچه راهنمای یک مادربرد که در شکل زیر آورده شده است دقت کنید. در این مادربرد حداکثر میزان پشتیبانی رم 32 گیگابایت است و چون دارای دو بانک حافظه است پس این مادربرد حداکثر می تواند از ماژولهای 16 گیگابایتی پشتیبانی کند. پس اگر یک ماژول رم 32 گیگابایتی بر روی یکی از بانک های حافظه مادربرد بسته شود سیستم نمی تواند از آن پشتیبانی کرده و بالا نمی آید.

اجزای تشکیل دهنده مادربرد کامپیوتر

پردازنده CPU چگونه کار می کند؟

8- USB 3.0 Connectors 20-1 pin

این کانکتور 19 پین مربوط به مادربردهایی است که از درگاه USB نسل سوم پشتیبانی می کنند. این مادربردها تعدادی از این درگاه را روی پنل پشتی خود به صورت آنبرد دارند و این کانکتور هم برای کیس هایی قابل استفاده است که روی بدنه کیس درگاه های نسل سوم USB که معمولا دارای رنگ آبی نیز هستند می باشد. کیس دارای کانکتورهای مخصوص این درگاه بوده که دقیقا روی این بخش مادربرد نصب می شود. در یکی از ردیف های یک پین کم است و باعث می شود که کانکتور برعکس نصب نشود.

9- Serial ATA 6 Gb/s Connectors 7-pin

این درگاه مخصوص نصب وسایلی است که از استاندارد SATA نسل 3 بهره می برند. هارددیسک ها، حافظه های SSD، درایوهای نوری و برخی از کارتخوان ها (رم ریدر) معمولا از این درگاه استفاده می کنند. به همین خاطر هم مادربردها معمولا تعداد زیادی از این درگاه را بر روی خود دارند تا بشود از وجود تعداد بیشتری از این وسایل استفاده کرد. این درگاه 7 پایه به شکل L بوده و همین امکان برعکس جا انداختن کابل مربوط را از بین می برد.

اجزای تشکیل دهنده مادربرد کامپیوتر

10- M.2 Socket

نسل جدید حافظه های دائمی که از خانواده SSD ها هستند از این سکوت برای نصب به مادربرد استفاده می کنند. این نوع حافظه ها بسیار کوچک و سبک بوده و به طور مستقیم بر روی مادربرد پیچ می شوند و نیازی به کابل برای ارتباط ندارند. بیشتر مادربردهای جدید از این سوکت پشتیبانی می کنند، اما ممکن است مادربردهای ارزان قیمت، سوکت M.2 را بر روی خود نداشته باشند.

اجزای تشکیل دهنده مادربرد کامپیوتر

11- System Panel connector

این کانکتور برای نصب سیم کانکتورهای پنل جلوی کیس است. هر کیس به طور استاندارد دارای چند کانکتور مربوط به دکمه ها و LED های روی پنل جلویی خود است. این دکمه ها و LED ها عبارتند از:

دکمه خاموش / روشن

دکمه راه اندازی مجدد

LED مربوط به روشن بودن سیستم

LED مربوط به کارکرد هارددیسک

بجز این موارد در برخی از کیس ها ممکن است یک اسپیکر کوچک نیز برای شنیدن بوق های اعلام سیستم وجود داشته باشد. برخی دیگر از کیس ها نیز مجهز به یک صفحه نمایش کوچک بوده که مواردی مانند سرعت چرخش فن ها، دمای سیستم و ساعت را نشان می دهد که هر کدام دارای کانکتور مخصوص خود است. اما چهار موردی که ذکر شد در تمامی کیس ها به صورت پیش فرض وجود دارند. بر روی همه مادربردها برای نصب کانکتورها پین هایی تعبیه شده است که نام پایه ها در دفترچه راهنمای مادربرد ذکر شده و در خیلی از مادربرها بر روی خود مادربرد نیز نام پایه ها در کنار آنها نوشته می شود که کار نصب کانکتور ها به درستی انجام بپذیرد.

اجزای تشکیل دهنده مادربرد کامپیوتر

12- USB 2.0 connectors 10-1 pin

از سال های انتهای دهه نود میلادی درگاه USB عمومیت پیدا کرده و در تمامی مادربردها این درگاه به صورت پیش فرض نصب می شود. بجز درگاه های روی پنل پشتی مادربرد کانکتورهایی نیز بر روی خود مادربرد تعبیه شده که امکان نصب چند درگاه USB دیگر را به کاربرد می دهد. این درگاه های اضافی معمولا روی پنل جلوی کیس وجود داشته و یا به صورت کارت های اضافه در پشت کیس نصب می شوند. کانکتورهای این درگاه ها 4 پایه داشته که باید طبق نقشه هر کدام دقیقا به کانکتور مربط به خود متصل گردند. بر روی مادربردها کانکتورهای مربوط به درگاه USB به صورت دو ردیفی طراحی می شوند. یعنی هر کانکتور قابلیت اتصال دو درگاه USB را به کاربر می دهد. برای اینکه از دیگر کانکتورهای روی مادربرد قابل تشخیص باشد یک پایه اضافه نیز در انتهای یکی از ردیف ها گذاشته می شود. این پایه اضافه باعث می شود که در مواردی که کانکتورها به صورت یک کانکتور واحد طراحی می شوند امکان نصب برعکس را نداشته باشند.

13- Front panel audio connetor 10-1 pin

بر روی همه کیس ها دو جک 3.5 میلیمتری برای نصب هدفون، میکروفون و یا اسپیکر وجود دارد که کاربر برای نصب این وسایل نیاز نباشد کانکتور هدفون و یا میکروفون را به پشت کیس متصل کند. این جک ها دارای کانکتورهایی بوده که یکی (سبزرنگ) مربوط به خروجی صدا قابل استفاده برای اسپیکر و یا هدفون و یکی (قرمز و یا صورتی رنگ) برای استفاده در میکروفون ها و یا وسایل دیگری که صدا را به سیستم ارسال کنند، هستند. هر جنگ دارای یک کانکتور 4 تایی می باشد که در مجموع یک کانکتور واحد 8 پایه را تشکیل می دهند. بر روی مادربرد اما کانکتور مربوط به این بخش دارای 9 پایه می باشد که یک پایه اضافه در یکی از ردیف ها برای جلوگیری از برعکس جا زدن این کانکتور است.

اجزای تشکیل دهنده مادربرد کامپیوتر

14- Digital audio connector 4-1 pin

این کانکتور برای اضافه کردن درگاه S/PDIF است. این درگاه یک خروجی صدای دیجیتال است که مخصوص اسپیکرهای دیجیتالی طراحی شده است. این کانکتور 3 پایه داشته که بین پایه یک و دو یک فاصله خالی طراحی شده که برای جلوگیری از برعکس جا زدن این کانکتور است.

اجزای تشکیل دهنده مادربرد کامپیوتر

15- PCIE-XI , PCIE-X16 slots

در همه مادربردها برای نصب کارتهای مختلف برای کاربردهای متفاوت شکافهای توسعه طراحی و تعبیه شده اند. کانکتورهای باریک باعث شده است که کاربران مختلف برای کاربری های مختلف اقدام به نصب انواع کارت های مختلف بر روی مادربرد کنند. اصلی ترین تفاوت رایانه های رومیزی با رایانه های قابل حمل نیز وجود همین شکافت های توسعه و امکان ارتقای رایانه از طریق همین بخش مادربرد است. شکاف های توسعه در نسل های قدیمی مادربردها از انواع PCI , ISA بودند که سرعت انتقال اطلاعات آنان به نسبت امروز بسیار پایین بود. نسل جدید و پرسرعت تر شکافت توسعه PCI تقریبا بر روی تمامی مادربردها قرار داشته و در انواع مختلف و با سرعت های مختلف توانایی پشتیبانی از انواع کارتهای داخلی مانند کارت گیرنده تلویزیون، کارت شبکه بی سیم، کارت شبکه سیمی، کارت گرافیک، کارت صدا و … را دارند. عمومی ترین شکاف های توسعه PCIE-X16 , PCIE-XI هستند.

گذرگاه PCIE-X16 به صورت استاندارد دارای 89 میلیمتر طول بوده و عموما برای نصب کارت گرافیک استفاده می شود و توانایی انتقال اطلاعات با سرعت GBps16 را دارد. این سرعت برای استفاده از انواع کارت های گرافیکی مناسب است. گذرگاه PCIE-X1 از نظر طول کوچکتر بده و اندازه آن 25 میلیمتر است. این گذرگاه دارای سرعت انتقال اطلاعات حداکثر 1GBps می باشد.

16- Main Chipset

اصلی ترین تراشه بکار رفته در مادربرد Main Chipset بوده و وظیفه مدیریت و کنترل کلیه عملیات های مادربرد است. در مادربردهای قدیمی تر دو تراشه اصلی به نامم ها پل شمالی و پل جنوبی وجود داشت که هر کدام وظایف مشخصی را داشتند. مهمترین وظایف پل جنوبی مدیریت شکاف های توسعه، درگاه های ذخیره ساز مانند SATA قطعات آنبرد مانند کارت شبکه و کارت صدا، و نیز مدیریت بایاس است. اما کنترل و مدیریت گذرگاه PCIE-X16 برای نصب کارت گرافیک و نیز مدیریت مستقیم سوکت پردازنده و حافظه های اصلی RAM برعهده پل شمالی بود. اما امروزه یک تراشه اصلی در مادربرد طراحی شده است که وظیفه هر دو چیپ پل شمالی و جنوبی را انجام می دهد. به این تراشه چیپ ست گفته می شود. کارایی و نیز قسمت مادربردها از روی چیپ ست آن ها مشخص می شود.

اجزای تشکیل دهنده مادربرد کامپیوتر

17- Rear panel ports

هر مادربردی دارای تعدادی درگاه ورودی/خروجی بر روی پنل پشتی خود است. هر کدام از این درگاه ها برای کاربری خاصی طراحی شده اند و به وسایلی متصل می شوند که کارهای مختلفی انجام می دهند. در هنگام نصب رایانه این درگاه ها در قسمت پشت کیس قرار گرفته و کاربرد برای اتصال وسایل مختلف کابل های اتصال دهنده و یا خود وسیله را به این قسمت متصل می کند. در شکل زیر عمومی ترین این درگاه ها را می بینیم.

اجزای تشکیل دهنده مادربرد کامپیوتر

18- BIOS chipset

در این تراشه که از نوع فقط خواندنی بوده و حاوی نرم افزاری است که مهمترین اطلاعات و تنظیمات برای ارتباط قطعات سخت افزاری سیستم و نیز برنامه ای برای راه اندازی اولیه و شناسایی کلیه سخت افزار ها و تایید سلامت آن هاست. در واقع بایاس رابط میان سخت افزار های موجود در رایانه و نرم افزار می باشد. مدیریت فرآیند بوت شود را مدیریت می کند. همچنین مشخصه های سلامتی سیستم مانند دمای قطعات مهم مثل پردازنده و کارت گرافیک و مادربرد، سرعت چرخش فن های سیستم و میزان سطح ولتاژ تمامی ولتاژ های مورد نیاز سیستم بر عهده این نرم افزار بوده و به محض اینکه هر یک از این مشخصه ها از حد استاندارد تعریف شده خارج شوند به کاربر اخطار داده می شود و اگر عکس العمل مناسب صورت نگیرد اقدام به خاموش کردن سیستم خواهد کرد. این تراشه توسط روش های تخصصی قابلیت برنامه ریزی مجدد داشته و توسط سازنده بروزرسانی هایی برای آن ارائه می شود که کمک می کند تا سخت افزارها و نرم افزارهای جدید روی سیستم نصب شده و بهینه تر کار کنند. بر روی مادربرد گران قیمت تر دو عدد از این تراشه وجود داشته و یکی از آن ها نقش پشتیبان را بازی می کند و در مواقعی که اطلاعات تراشه اصلی ایرادی پیدا کرده و قابل استفاده نباشد، تراشه پشتیبان وارد عمل می شود و سیستم به کار خود ادامه می دهد.

بایاس چیپ ست ها در انواع مختلفی طراحی و ساخته می شوند. البته بیشتر آن ها دیگر در مادربردهای جدید استفاده نمی شوند. در ادامه با انواع بایاس که از گذشته تا امروز بر روی مادربردها استفاده می شدند آشنا می شویم.

اجزای تشکیل دهنده مادربرد کامپیوتر

در واقع بایاس ها از تراشه های RAM ساخته می شوند که نوعی نیمه هادی بوده و نرم افزار بایاس را در خود جای می دهند. نرم افزار بایاس یا در هنگام فرآیند تولید در کارخانه بر روی تراشه ذخیره می شود و یا بعد از تولید به وسیله دستگاهی به نام Programmer برنامه ریزی می شود.

الف) ROM

قدیمی ترین نوع حافظه های فقط خواندنی بوده و اطلاعات فقط یکبار و در طی فرآیند تولید بر روی آن ذخیره می شود. این نوع حافظه یکبار مصرف بوده و دیگر قابل ریزی مجدد نمی باشد. در صورت خرابی و یا قدیمی شدن اطلاعات داخل آن باید تعویض گردد.

ب) PROM

این نوع از ROM در هنگام تولید به صورت خام تولید شده و بعد از تولید فقط یکبار قابل برنامه ریزی می باشد. نوشتن داده ها در این تراشه به وسیله دستگاه Programmer انجام می گیرد.

ج) EPROM

این نوع حافظه قابلیت برنامه ریزی مجدد را بعد از تولید داراست. اما دارای محدودیت بوده و حدودا تا هزار بار توانایی برنامه ریزی مجدد را دارد. برنامه اینکار ابتدا باید اطلاعات داخل حافظه پاک شود که برای اینکار از تابش نور ماورابنفش استفاده می شود. تراشه را به مدت 10 دقیقه معرض تابش اشعه ماورابنفش قرار می دهند تا تمام اطلاعات داخل آن پاک می شود. سپس با استفاده از Programmer مجددا برنامه ریزی شده و اطلاعات جدید داخل آن ذخیره می شود.

در هنگام ذخیره اطلاعات معمولا ولتاژ بالاتر از حد معمول استفاده می شود. بعد از عملیات برنامه ریزی برچسبی بر روی تراشه قرار داده می شود تا بر اثر تابش نور خورشید اطلاعات آن از بین نرود. این برچسب معمولا به صورت هلوگرام می باشد. با اینکه استفاده از این نوع تراشه سالهاست که در مادربردها کم شده اما هنوز هم به سبک همین نوع بر روی تراشه های رام بایاس هلوگرام چسبانده می شود.

د) EEPROM

از نظر ساختار شبیه حافظه های EPROM بوده ولی تنها تفاوت آنها در این است که هنگام برنامه زیری مجدد این نوع حافظه با استفاده از یک پالس الکتریکی پاک شده و دیگری نیازی به اشعه ماورابنفش نمی باشد. از این رو برای پاک کردن حافظه و برنامه ریزی مجدد آن نیاز به وسیله خاصی نبوده و تمام این عملیات به وسیله خود مادربرد انجام می گیرد.

در موارد خاصی که مادربرد نتواند حافظه را پاک کرده و یا برنامه ریزی مجدد روی آن انجام دهد، تراشه را از جای خود خارج کرده و به وسیله Programmer عملیات انجام می گیرد.

ه) Flash Memory

جدیدترین نوع حافظه بوده و قابلیت پاک کرده اطلاعات و برنامه ریزی مجدد را بدون محدودیت دفعات دارد. از نظر سرعت نوشتن اطلاعات بسیار سریعتر از بقیه بوده و از نظر قیمت نیز ارزانتر است.

از این رو در اکثر مادربردهای امروزی از این نوع حافظه برای تراشه ROM BIOS استفاده می شود.

عملیات برنامه ریزی مجدد ROM BIOS به چهار صورت انجام می پذیرد که در ادامه آنها را توضیح خواهیم داد.

تاریخچه مختصری از پردازنده ها و کامپیوترها

روش اول: برنامه ریزی مجدد در محیط DOS

در این روش ابتدا فایل بروزرسانی شده بایاس و نیز برنامه مخصوص بروزرسانی بایاس را از سایت سازنده دانلود کرده و بر روی یک فلاپی دیسک (در سیستم های قدیمی) و یا یک فلش مموری یا سی دی (در سیستم های جدید) ذخیره می کنیم.

سپس سیستم را تحت سیستم عامل داس بوت کرده و با استفاده از برنامه مخصوص که تحت سیستم عامل داس اجرا می شود بروزرسانی بایاس می کنیم.

روش دوم: برنامه ریزی مجدد در محیط ویندوز

مانند روش قبلی بوده اما نیازی به ذخیره فایل بروزرسانی شده بر روی فلش مموری و یا سی دی نمی باشد و فایل اگر بر روی هارددیسک رایانه ذخیره شده باشد مشکلی ندارد. نرم افزار مخصوص برنامه ریزی مجدد بایاس معمولا بر روی سی دی راه انداز مادربرد که همراه آن است وجود دارد سی دی مادربرد باید بر روی دستگاه قرار گرفته و برنامه از روی آن اجرا شود. سپس با دنبال کردن مراحل آن (که در هر مادربردها ممکن است متفاوت باشد) عملیات بروزرسانی انجام می پذیرد.

روش سوم: برنامه ریزی مجدد از طریق اینترنت

معمولا بر روی سی دی های همراه مادربردها نرم افزاری برای بروزرسانی بایاس به صورت آنلاین وجود دارد. این برنامه به صورت خودکار بایاس مادربرد را شناسایی کرده و بر روی سرورهای سازنده اقدام به جستجوی فایل های بروزرسانی شده مخصوص همین مادربرد می کند. با انتخاب فایل بروزرسانی کلیه عملیات پاک کردن و برنامه ریزی مجدد به صورت خودکار انجام می پذیرد.

روش چهارم: استفاده از Programmer

سه روش فوق در صورتی فایل اجرا هستند که سیستم بوت شده و سیستم عامل را اجرا نماید. اما گاهی اوقات برنامه بایاس دچار ایراد شده و توانایی بوت کردن سیستم را ندارد.

در این صورت سیستم روش نمی شود و روش های بالا قابل استفاده نیستند. در این موارد باید تراشه ROM BIOS را از مادربرد جدا کرده و به وسیله Programmer اقدام به برنامه ریزی مجدد آن کرد. طرز کار پروگرامرهای مختلف با هم متفاوت بوده اما رویه کار اکثر آنها مشابه است. 

 

معمولا دستگاه Programmer به وسیله کابل USB و یا از طریق درگاه COM به رایانه یا لپتاپ متصل شده و نرم افزار مخصوص آن بر روی ویندوز نصب می گردد.

کاربر فایل بروزرسانی بایاس را از سایت سازنده مادربرد دانلود کرده و سپس از طریق رابط کاربری نرم افزار پروگرامر امکان شناسایی، تست سلامت و برنامه ریزی مجدد تراشه ROM BIOS وجود خواهد داشت.

در صورتی که تراشه از نظر سخت افزاری دچار ایراد گشته و قابل برنامه ریزی نباشد کاربر باید از همان نوع تراشه و با حجم مشابه یک تراشه دیگر تهیه کرده و اقدام بروزرسانی آن نماید.

اجزای تشکیل دهنده مادربرد کامپیوتر

مادربردها در انواع و اقسام مختلف و در بازه های قیمتی بسیار زیاد تولید و عرضه شده و تنوع مادربردها در بازار بسیار زیاد می باشد. نکاتی را که باید در انتخاب مادربرد مناسب در نظر بگیریک در ادامه میبینیم.

مهمترین عامل انتخاب مادربرد سازگاری ان از نظر سوکت با پردازنده است. پردازنده ها بر اساس سوکت های مختلفی در هر نسل طراحی و تولید شده و سازندگان مادربرد نیز براساس همین سوکت ها طراحی می شوند. پس حتما حتما مادربرد انتخابی ما باید از نظر نوع سوکت با پردازنده یکی باشد. 

 

البته همیشه اینطور نیست که اگر پردازنده و مادربرد از نظر سکوت یکی باشند به معنی سازگاری باشد، در برخی موارد چندین نسل از پردازنده ها براساس یک مدل سوکت طراحی شده اند، اما مادربردهای نسل های قدیمی تر ممکن است از پردازنده های نسل جدید پشتیبانی نکرده و یا با بروزرسانی بایاس مادربرد قادر به پشتیبانی پردازنده جدید باشند. از این رو همیشه سعی بر این داریم که در هنگام انتخاب سیستم مادربرد و پردازنده از یک نسل بوده و بدون بروزرسانی بایاس، مادربرد قادر به پشتیبانی از پردازنده باشد.

در بخش قبلی دیدیم که مهمترین بخش مادربرد، چیست اصلی مادربرد است. در اینجا نیز باید با توجه به کاربری و فشار کاری و نیز امکانات مد نظر سیستم، مناسبترین مدل را از نظر چیپ ست انتخاب کنیم. تنوع چیپ ست ها در هر نسل بسیار زیاد بوده و همواره با معرفی نسل های جدید پردازنده های مدل های جدید چیپ ست ها نیز عرضه می شوند. چیپ ست های پیشرفته تر قیمت بیشتری داشته و معمولا امکاناتی برای اورکلاک سیستم در اختیار کاربر می گذارند. از این رو اگر از پردازنده های ضعیف و متوسط استفاده کرده و اصولا نیازی به اورکلاک پردازنده نداشته باشیم مادربردهای ساده و ارزان قیمت سازگار و مناسب بوده و نیاز به هزینه بسیار بالا نمی باشد. مادربردهای پیشرفته و گرانقیمت معمولا برای کاربردهای حرفه ای نصب پردازنده های حرفه ای و چند هسته ای پیشنهاد می شوند. در این مادربردها امکانات ویژه ای به صورت آنبرد در اختیار کاربر قرار گرفته که از جمله پیشتیبانی چند صفحه نمایش به صورت همزمان، ارتباط وای فای و بلوتوث، کارت صداهای پیشرفته، پیشتیبانی همزمان از دو و یا چند کارت گرافیک و توانایی پشتیبانی از تعداد زیادی درگاه SATA برای نصب هارددیسک و یا درایو نوری.

البته امروزه حتی ارزانترین مادربردها نیز بسیاری از این امکانات را در اختیار کاربر گذاشته و بجز توانایی اورلاک و پشتیبانی از چند کارت گرافیکی، برای کاربر تفاوت چندانی در حین کار ایجاد نمی کنند. از این رو در هنگام انتخاب مادربرد امکانات مورد نیاز کاربر را به طور دقیق در نظر گرفته و با توجه به آن مدل های مناسب ار انتخاب می کنیم.

مواردی را که باید در انتخاب مادربرد در نظر بگیریم به طور خلاصه شرح می دهیم.

Chipset چیست؟

در بررسی مادربردها به کلمه چیست زیاد بر می خوریم و یکی از مهمترین گزینه ها برای انتخاب های ما همین چیست می باشد. اما چیست به واقع چیست؟ چیست در واقع یک تراشه بر روی مادربرد است. این تراشه وظیفه مدیریت و هماهنگی سایر اجزای مادربرد را بر عهده دارد. علاوه بر آن امکانات مادربرد و نیز محدودیت های پشتیبانی از قطعات مختلف مستقیما به چیپ ست بر می گردد. در گذشته مادربردها دارای دو چیپ ست مجزا  به نام پل شمالی و پل جنوبی بودند. اما چند سالی هست که اکثر مادربردها یک چیپ ست قدرتمند مرکزی بود که وظایف هر دو چیپ ست پل شمالی و پل جنوبی را همزمان انجام می دهد. مزیت ادغام دو چیپ ست طراحی ساده تر، پایین آمدن هزینه تولید و نیز مصرف انرژی پایین تر است و در نتیجه همه این موارد قسمت نهایی محصول پایین می آید. از این رو قیمت مادربرد به نسبت چندسال قبل پایین تر آمده است. در زیر به اختصار وظایف پل شمالی و پل جنوبی را در مادربردهای قدیمی بررسی می کنیم.

پل شمالی

در واقع پل ارتباطی بین حافظه و کارت گرافیک از یک طرف و پردازنده از طرف دیگر می باشد و کنترلر ماژول های حافظه یا همان رم و نیز کنترلر اینترفیس کارت گرافیکی، همین چیست پل شمالی می باشد و تعداد کانال های حافظه و نیز تعداد کارت گرافیکی که می توان هم زمان استفاده کرد به طور مستقیم به قدرت این شبه پردازنده بستگی دارد.

پل جنوبی

ارتباط آدرس دهی و هدایت داده های سایر اجزا مانند کارت صدا، اسلات های PCI، کارت شبکه و … به عهده پل جنوبی می باشد که دستیار پل شمالی به حساب می آید.

تنها سازنده پل شمالی برای مادربردهایی که پردازنده اینتل را پشتیبانی می کنند خود شرکت اینتل است. هر چیپ ست دارای یک کد بوده که متخصصین از روی همین کد به امکانات و توانایی های مادربرد تا حددی پی می برند. به عنوان مثال چیپ ست هایی که از سوکت 1155 پردازنده های اینتل پشتیبانی می کنند به شرح زیر هستند:

H61-H67-H77-H75-P67-Q77-Z68-Z77

آموزش تعمیر مادربرد کامپیوتر

نیازی نیست همه کاربران در این کدها گم شده و سردرگم شوند و همه آن ها را به یاد بسپارند. مهمترین امکانات مادربردها را در جدول زیر می توانیم ببینیم. گزینه های این جدول می تواند موارد انتخاب ما را محدود و به انتخاب نهایی نزدیک سازد.

اجزای تشکیل دهنده مادربرد کامپیوتر

پس بجای اینکه نام برند و کد پیست؟ برایمان مهم باشد امکانات مادربرد را بررسی کرده و در نهایت بهترین گزینه را با توجه به نیازهایمان انتخاب می کنیم. 

 

البته در ظاهر مادربرد هم باید به جنس قطعات الکترونیکی بکار رفته در ساخت آن توجه کرده و کیفیت ساخت را نیز در نظر بگیریم و در نهایت آنچه که انتخاب ما را نهایی می کند، قیمت می باشد.

بهتر این است که مادربرد انتخابی ما ار پردازنده های نسل جدیدتر اینتل هم پشتیبانی کرده و تا چند سال بعد هم اگر قصد ارتقای پردازنده را داشته باشیم به راحتی بتوانیم این کار را انجام دهیم. 

 

برای اینکار بهتر است با کمی جستجو در اینترنت جدیدترین چیپ ست های ساخته شده را مطالعه کرده و در بازار به دنبال مادربردی بگردیم که بر اساس جدیدترین چیپ ست ها ساخته شده باشد.

یک مادربرد برای کارهای نیمه حرفه ای و حرفه ای باید بتواند حداقل از 4 ماژول رم پشتیبانی کرده تا کاربر بتواند برای ارتقای حافظه سیستم، فقط ماژول رم خریداری کرده و به رم های قدیمی سیستم اضافه نماید و نیازی به تعویض رم با مدل پرحجم تر نداشته باشد. 

 

مثلا اگر سیستم 2 ماژول رم هر یک به اندازه 2 گیگابایت داشته باشد و قصد ارتقای سیستم خود را داشته باشد در صورتی که مادربرد فقط از دو ماژول رم پشتیبانی کرده تکلیف چیست؟

 

باید قبول داشته باشیم که دیگر دوره رم های DDR3 به سر آمده و کم کم باید منتظر همه گیر شدن رم های پرسرعت DDR4 باشیم. پس اگر آینده نگر باشیم می توانیم از مادربردهایی استفاده کنیم که از نسل جدید رم ها با سرعت فرکانس بالا پشتیبانی می کنند. 

 

در آینده مطمئنا قیمت رم های نسل چهارم پایین تر آمده و می توان به سیستم رم اضافه نموده و سرعت آن را بهبود بخشید.

 

از چند سال قبل استفاده از دو کارت گرافیک به طور همزمان در سیستم ها باب شد و الان سیستم هایی با 4 کارت گرافیک هم پدیده ی عجیبی نیستند. 

 

اما چرا و در چه مواقعی باید از چند کارت گرافیک به طور همزمان استفاده کرد؟

استفاده از دو و یا تعداد بیشتری کارت گرافیک بر روی سیستم فقط در مواردی پیشنهاد می شود که سیستم برای کارهای گرافیکی حرفه ای مانند انیمیشن سازی سه بعدی در نظر گرفته شده باشد. در این صورت فقط هزینه بالا و نیز مصرف انرژی بالا و همزمان تولید گرمای زیاد چند کارت گرافیکی توجیه دارد. در سایر موارد یک کارت گرافیکی به راحتی جوابگوی تمامی نیازهای گرافیکی، طراحی، مدل سازی و حتی بازی نیز خواهد بود. امروزه کارت گرافیک های بسیار قدرتمند با قیمت مناسب طراحی و به بازار عرضه شده اند که بسیار از کارت گرافیک های قدیمی قویتر بوده و از نظر قدرت پردازش گرافیکی به راحتی یک کارت گرافیکی با تکنولوژی جدید از چند کارت گرافیک قدیمی قدرتمند تر است.

اجزای تشکیل دهنده مادربرد کامپیوتر

Multi VGA

کار کارت گرافیکی به طور ساده پیکسل سازی و انجام امور مربوط به کارهای گرافیکی سیستم مانند بازی، رندر تصویر، طراحی 3 بعدی، تماشای فیلم، ویرایش فیلم، … می باشد و اگر در انجام این گونه عملیات سیستم به اصطلاح لگ زده و کم بیاورد مجبور به استفاده از کارت گرافیک قوی تر از نظر قدرت پردازش گرافیکی و با حافظه اختصاصی بالاتر می باشیم. اما اگر با داشتن بهترین کارت گرافیک هم باز سیستم کم بیاورد چه؟ آن وقت است که به سراغ تعداد بیشتری کارت گرافیک رفته و به اصطلاح چند کارت گرافیک را با هم کراس فایر یا اس ال ای می کنیم. اگر کارت های گرافیک ما از نوع AMD باشند به این سیستم CrossFirex Technology و اگر از نوع Nvidia باشند به این سیستم SLI Technology گفته می شود.

بجز کاربرد های گیمینگ آن هم در مواقعی که تعداد مانیتورهای بالای 2 عدد و نیز تولید انیمیشن های 3 بعدی با کیفیت و جزییات بالا در حد شرکت های سینمایی، استفاده از چند کارت گرافیک به طور همزمان اصلا صرفه اقتصادی نداشته و فقط جنبه لوکس گرایی و تزیینی دارد.

هنوز هم کارت هایی که از رابط PCI استفاده می کنند کاربرد خود را داشته و علی رقم اینکه رابط PCI-X چندین سال هست که طراحی و تولید شده اما هنوز همه گیر نشده و مخصوصا در بازار کشور ما جا نیافتاده است. پس داشتن حداقل یک عدد رابط PCI در روی مادربرد توصیه شده تا بتوانیم هنوز هم از بعضی دیوایس های قدیمی خود استفاده کنیم. دیوایس هایی مانند کارت صدا، کارت TV، کارت شبکه LAN و WLAN، کارت های درگاه USB3 و … هنوز هم می توانند کاربردی باشند. تقریبا چند سالی هست که درگاه M2 برای اتصال حافظه های پرسرعت SSD توسط بعضی سازنده های مادربرد در محصولات آنها استفاده شده و در آینده ای نه چندان دور استفاده از این نوع حافظه ها همه گیر شده و اگر بتوانیم مادربردی که این قابلیت را پشتیبانی کرده تهیه کنیم به استقبال این نوع از حافظه های دائمی فوق سریع رفته ایم. این حافظه ها مزایای بسیار زیادی داشته با پیشرفته تکنولوژی تولید آن ها قطعات قیمت آن ها پایین آمده و همه گیر می شوند.

برای استفاده از همزمان چند عدد هارددیسک و درایورهای اپتیک به مادربردی احتیاج داریم که از تعداد کافی پورت SATA  پشتیبانی کند. امروزه با افزایش اطلاعات نیاز به ذخیره آن ها افزایش یافته و باید به فکر افزایش تعداد هاردهای خود در آینده باشیم. پس مادربرد منتخب ما حداقل باید 4 عدد پورت SATA آن هم از نسل سوم و پرسرعت را داشته باشد.

امروزه کمتر کامپیوتری را می توانیم ببینیم که به شبکه داخلی و یا مودم ADSL متصل نباشد. به همین جهت بهتر است که مادربرد منتخب ما از درگاه LAN با حداکثر سرعت پشتیبانی کرده تا نیاز به خرید کارت شبکه جدا نداشته باشیم. البته تقریبا تمام مادربردهای ساخته شده و موجود در بازار از این پورت و همچنین کارت صدای 6 کاناله یا کیفیت قابل قبول پشتیبانی می کنند. در مادربردهای حرفه ای تر حتی دارای دو عدد درگاه RG45 مخصوص اتصال به شبکه های کابلی تعبیه شده است.

شاید قبلا داشتن امکاناتی مثل کارت شبکه بی سیم و بلوتوث برای سیستم ها از جمله امکانات لوکس به حساب آمده و داشتن آن زیاد لازم نبود. اما امروزه این امکان از واجبات هر سیستمی بوده و اگر مادربرد منتخب ما این امکانات را داشته باشد، دیگر نیازی به خرید جداگانه این امکانات که اکثرا به صورت اکسترنال موجود بوده نداریم و از داشتن وای فای و بلوتوث Onbord بر روی سیستم خود لذت می بریم. وای فای امروزه از الزامات هر سیستمی بوده و در لپ تاپ ها و و گوشی های موبایل و تبلت ها به صورت داخلی روی همه مدل ها نصب می شوند. برای سیستم های رومیزی هم می توان به صورت کارت های داخلی این امکان را اضافه کرد و یا به صورت اکسترنال که از طریق درگاه USB به سیستم متصل می شوند. اگر این امکان به صورت آنبرد بر روی مادربرد وجود داشته باشد هم در هزینه رفه جویی شده و هم اینکه مصرف انرژی سیستم پایین تر می آید.

اجزای تشکیل دهنده مادربرد کامپیوتر

 در گذشته های نه چندان دور تنها اسکنرها و پرینتر ها از پورت USB استفاده کرده و داشتن دو عدد پورت USB برای هر کامپیوتری کافی به نظر می رسید. اما امروزه بسیاری از وسایل جانبی به وسیله این درگاه پر کاربرد به سیستم متصل می شوند. پس نتیجه می گیریم که مادربرد منتخب ما هر چقدر هم پورت USB داشته باشد کم بوده و نیز بهتر اینکه اکثریت آن ها از نوع پرسرعت USB3 باشند. پورت های USB3 معمولا ابی رنگ بوده و نوع قدیمی تر USB2 مشکی رنگ می باشد.

این آموزش توسط تیم تحریریه سلام تعمیر نوشته شده است.

  • فاطمه زهرا شیخی
  • ۰
  • ۰

کیس جعبه ای است که مادربرد و قطعات متصل به آن را درخودش جا می دهد و مانند کمدی از این قطعات در برابر حوادث، گرد و خاک، تشعشعات الکترومغناطیس محافظت می کند.

کیس از سه قسمت تشکیل شده: پوشش کیس که معمولا به صورت دو عدد در است ولی در برخی از کیس ها به صورت درپوش یک پارچه است. قسمت بعدی شاسی کیس است که اسکلت اصلی کیس است و دارای بخش هایی برای قرار دادن اجزای سیستم مثل مادربرد، هارد و دریوهای نوری و… است.

قسمت آخر پنل جلوی کیس است که در کیس های مختلف دارای طرح ها و امکانات متفاوتی است.

آشنایی با کیس

پنل سیستم که در تمام کیس ها وجود دارد شامل دو دیود نوری است که یکی مربوط به عملکرد هارد است و به آن hard led می گویند و دیگری نمایشگر روشن/خاموش بودن سیستم است و نام آن power led است. علاوه بر این دو دیود نوری پنل سیستم دو دکمه دارد یکی reset برای راه اندازی مجدد سیستم که در مواردی که سیستم هنگ کرده و نیاز به راه اندازی سخت افزاری است از آن استفاده می شود و دیگری کلید روشن کردن سیستم است. شکل این دکمه ها و محل قرارگیری آن ها در پنل جلوی کیس در کیس های مختلف متفاوت است.

علاوه بر پنل سیستم کاکنکتورهای دیگری مثل درگاه های USB و وردودی و خروجی صدا در پنل جلوی کیس وجود دارد. یکی از پارامترهای مهم در انتخاب کیس، طرح ظاهری کیس است که رنگ و شکل کیس متناسب با سلیقه کاربر انتخاب می شود و امکانات اضافی پنل جلوی کیس هم مد نظر قرار بگیرد.

کیس ها دارای اندازه ها و طرح های مختلفی هستند. اندازه کیس هر چه بزرگتر باشد، هوای داخل آن زودتر تهویه می شود و عمر مفید اجزای داخل کیس هم بیشتر خواهد شد. اندازه کیس رایانه ارتباط مستقیمی با قرم فاکتور مادربرد و حرارت تولیدی قطعات داخل آن دارد و باید متناسب با آن باشد. مادربردها در اندازه های استانداردی تولید می شوند که به این اندازه های استاندارد فرم فاکتور می گویند.

آشنایی با کیس
 
 

امکانات اضافی در پنل جلوی کیس یکی از پارامترهای مهم در انتخاب کیس است. مانند تعداد درگاه های USB ورودی و خروجی صدا در جلوی کیس، نمایشگر درجه حرارت داخل کیس و علاوه بر این برخی از کیس ها دارای فن اضافه برای خنک شدن و تهویه مناسب داخل کیس دارند. کیس های جدیدتر دارای پورت های متعدد USB 3.0 پرسرعت بر روی خود هستند که علاوه بر اتصال فلش مموری و هارد اکسترنال برای شارژ کردن گجت های مختلفی مانند تبلت و گوشی هوشمند و… هم کاربر دارند.

فهرست این مقاله ( با کلیک روی هر عنوان به آن قسمت منتقل می شوید) :  مخفی کردن 

انواع کیس ها

در هنگام خرید کیس رایانه، امکان ارتقای سیستم در آینده را در نظر بگیرید. انواع کیس ها و کاربرد آن ها در جدول صفحه بعد است.

 

نوع

کاربرد

Desktop

نسبت به انواع دیگر فضای کمتری را اشغال می کند.

 

Middle Tower

 

از طول و عرض متوسطی برخوردار است. عموما برای کارهای اداری و خانگی مورد استفاده قرار می گیرد.

 

Mini Tower

 

عموما در ادارات و سازمان ها و ایستگاه های کاری مورد استفاده قرار می گیرد. این کیس ها از نظر استحکام از مدل قبلی ضعیف تر بوده و نوع ورقه ای که کیس از آن ساخته می شود. از ضخامت کمتری برخوردار است.

 

Full Tower

 

این مدل قبلی بلندتر و مستحکم تر است. این مدل بیشتر برای گیمرهای حرفه ای و کاربرانی که کارهای مهندسی و گرافیکی انجام می دهند و رایانه های سرویس دهنده ((Server مورد استفاده قرار میگیرد.

 

Rack Mount

 

بیشتر در رایانه های سرویس دهنده استفاده می شود که گاهی طولی بیش از یک متر دارند. این کیس ها درون محفظه های بزرگی به نام رک (Rack) قرار دارند.

 

Open Frame

 

بیشتر برای کارهای آزمایشگاهی و آزمایش اورکلاک قطعات استفاده می شود.

 

 

رایانه بدون کیس

رایانه بدون کیس امروزه بسیار مورد توجه افراد مختلف بوده، مناسب آپارتمان ها و اداراتی است که فضای کافی برای قراردادن کامپیوترهای رومیزی را ندارند. این رایانه ها به گونه ای طراحی شده اند که تمامی قطعات مانند مادربرد، پردازنده، رم، هارددیسک و دیسک گردان نوری همه در داخل محفظه صفحه نمایش جاسازی شده و اجرای دیگر این نوع رایانه ها مثل ماوس و صفحه کلید معمولا بی سیم هستند. تنوع و تعداد درگاه ها در این رایانه ها زیاد است، همچنین برای دسترسی ساده تر به درگاه در کنار صفحه نمایش چند درگاه و اسلات کارتخوان و ورودی میکروفن و هدفون قرار دارد.

از دیگر جذابیت های این نوع رایانه ها می توان به پشتیبانی از استانداردهای مختلف بی سیم، امکان اتصال پرسرعت به اینترنت نیز اشاره کرد.

قطعات تشکیل دهنده این نوع کامپیوترها معمولا قابل ارتقا نمی باشد. اما مانند لپتاپ می توان رم و هارد را افزایش داده و یا تعویض نمود. نکته مثبت این نوع کامپیوترها این است که قطعات تشکیل دهنده با هم سازگاری کامل داشته و در کارخانه بارها تست شده و نسبت به همنوعان رومیزی خود که کاربر اقدام به انتخاب قطعات می کند بسیار هماهنگ تر بوده و سرعت بیشتری دارند. از نظر مصرف برق نیز کم مصرف تر می باشند.

مزیت بعدی این است که دارای گارانتی واحد می باشند و کاربر در این مورد خیلی راحت تر است. در کامپیوترهای رومیزی هر قطعه گارانتی مخصوص به خود را داشته و کاربر با چندین شرکت ارائه دهنده خدمات گارانتی سر و کار خواهد داشت.

آشنایی با کیس
 
 

نصب مادربرد مونتاژ شده بر روی کیس

درهای کیس را بازر کرده و به صورت خوابیده روی میز قرار دهید و ابزارهای لازم و نیز برداصلی که رم و پردازنده بر روی آن نصب شده و قبلا تست شده اند و نیز محافظ پورت های ورودی خروجی پشت مادربرد را آماده می کنیم.

مادربرد را در جهتی قرار داده که پورت های پشت آن رو به پشت کیس قرار داشته باشند. به آرامی مادربرد را داخل کیس قرار داده تا پورت های آن از محل مخصوص خروجی پورت ها در پشت کیس بیرون بزند.

در این مرحله سوراخ های تعبیه شده روی مادربرد را با سوراخ های بستن پیچ روی کیس تطبیق می دهیم و محل آن ها را تعیین می کنیم و به خاطر می سپاریم. مادربرد را از کیس خارج کرده و سوراخ های روی کیس را بازرسی می کنیم.

بر روی هر سوراخ یک پایه باید پیچیده و نصب شود که مادربرد در نهایت بر روی آن پایه ها سوار شده و پیچ گردد. معمولا پایه ها و پیچ های مربوطه به همراه کیس فروخته می شوند. در شکل زیر انواع پیچ هایی که همراه با کیس معمولا ارائه می شوند را می بینیم که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند.

آشنایی با کیس

تمامی پیچ ها را یکبار با پایه ها پیچانده و تست می کنیم که پیچ ها به راحتی و بدون فشار بر روی پایه ها پیچیده شوند. بر روی هر پایه یک پیچ را به صورت روان پیچانده و کنار می گذاریم. سپس تک تک پیچ ها را از پایه ها جدا کرده و پایه را بر روی سوراخ مربوط به خود بر روی کیس میپیچانیم.

بعد از اینکه با دست پایه ها را پیچاندیم برای محکم کردن پایه ها از آچار بکس و یا دمباریک استفاده می کنیم. مجددا مادربرد را داخل کیس برده و چک می کنیم که آیا برای تمام سوراخ های بستن پیچ روی مادربرد، بر روی کیس پایه وجود دارد یا خیر.

محافظ پورت های ورودی خروجی را از بسته خود خارج کرده و جهت مناسب آن را پیدا می کنیم. محافظ را داخل کیس کرده و در جهت صحیح بر روی جای خود قرار می دهیم. با فشار اندکی به لبه های آن به صورت دور تا دور آن را در جای خود بر روی کیس محکم می کنیم.

آشنایی با کیس

سپس مادربرد را داخل کیس برده و روی پایه ها قرار می دهیم. با اندکی جابجایی پورت های پشت مادربرد را با جایگاه های خود بر روی محافظ هماهنگ کرده و به آرام مادربرد را جا می اندازیم.

آشنایی با کیس
 
 

ابتدا تمام پیچ های برد اصلی را در جای خود قرار داده، سپس آنها را با پیچ گوشتی چهارسو محکم می کنیم. در هنگام بستن پیچ های دقت کنید که پیچ گوشتی به برد اصلی برخورد نکند. پیچ ها را تا حدی محکم می کنیم که در سر جای خود تکان نخورند و لقی نداشته باشند. فشار بیش از حد به پیچ ها آنها را هرز کرده و یا ممکن است پیچ گوشتی از روی پیچ سر خورده و به مادربرد آسیب وارد شود.

به همراه برخی کیس ها علاوه بر پایه و پیچ برای نصب مادربرد واشرهای ریزی نیز ارائه می شود.

اگر واشر به همراه کیس ارائه شده بود پیچ ها را به همراه واشر ببندید. در نهایت مادربرد را تست می کنیم. مادربرد باید محکم در سر جای خود روی کیس قرار گرفته و هیچ گونه لقی نداشته باشد.

  • فاطمه زهرا شیخی
  • ۰
  • ۰

ترفند اپل 
اموزش های کاربردی در بخش تنظیمات ایفون 
..................................

✅عدم نمایش متن پیام هنگام دریافت پیامک

Settings/Notifications/Messages/Show perviews 

این گزینه را خاموش کنید
..................................

✅روشن کردن هوم مجازی یا Assistive touch

Settings/General/Accessibility/assistiveTouch 

این گزینه را روشن کنید
..................................

✅اضافه کردن کیبورد فارسی در آیفون

‏Settings/General/Keyboards/Keyboards/Add New Keyboard...

گزینه Persian را انتخاب کنید
..................................

✅وارد کردن شماره های سیم کارت در تلفن

Settings/Mail, Contacts, Calendars/Import SIM Cantacts

بر روی این گزینه کلیک کنید
..................................

✅نشان دادن درصد باتری در بالای صفحه

Settings/Battery/Battery Percentage 

این گزینه را روشن کنید
..................................

✅فعال کردن انتظار تماس در آیفون

Settings/Phone/Call Watting

این گزینه را روشن کنید

..................................

✅خاموش کردن پین کد سیمکارت

Settings/Phone/SIM PIN 

این گزینه را خاموش کنید

..................................

✅بلاک کردن یا ایجاد لیست سیاه در آیفون

Settings/Phone/Blocked/Add new…

مخاطب مورد نظر را وارد کنین این لیست سیاه میتونه جلوی پیام ها و تماس ها رو بگیره

..................................

✅خارج کردن اپل آیدی وارد شده در گوشی

Settings/Itunes & App Store

بر روی اولین گزینه که اپل ایدی وارد شده را مشاهده میکنید کلیک کنید بعد Sing out را بزنید
..................................

✅اپلیکیشن و بازی هایی که برای شما کاربردی نیستند و حجم زیادی اشغال کرده اند را حذف کنید. برای مشاهده و حذف به مسیر 

‏Settings>General>Storage & iCloud Usage>Manage Storage بروید.
..................................

✅پیغام های قدیمی خود را پاک کنید. برای تغییر مدت ماندگاری پیغام ها به مسیر 

‏Settings>Messages>Keep Messages بروید.
..................................

✅کش مرورگر Safari را پاک کنید. به مسیر Settings>Safari رفته وClear History and Website Data را انتخاب کنید.
..................................

 ✅قابلیت بروزرسانی خودکار اپلیکیشن ها را خاموش کنید. برای خاموش کردن این ویژگی به مسیر Settings>iTunes & App Store بروید.
 

  • فاطمه زهرا شیخی
  • ۰
  • ۰
راهنمای خرید دوربین مداربسته دیجیتال

دوربین‌های مدار بسته سال های زیادی هست که جای خودشان را در کسب و کارها، ادارات و منازل مسکونی اغلب گران قیمت به خوبی باز کرده اند، اگر شما به دنبال این هستید تا با ویژگی‌های یک دوربین مداربسته مناسب آشنا شوید در این مطلب با ما همراه باشید و راهنمای خرید دوربین های مداربسته را در همین صفحه مطالعه بفرمایید.

تلاش کردیم تا اطلاعات مناسبی را در این زمینه با زبانی ساده در اختیار شما عزیزان قرار بدهیم، امیدواریم که برای شما همراهان همیشگی سایت سلام تعمیر مفید باشد.

دوربین مداربسته چیست؟

کلمه “دوربین مداربسته” ترجمه فارسی واژه انگلیسی Close Circuit Television یا به طور خلاصه شده CCTV است.

 در این نوع سیستم دیجیتال، تصاویر دوربین‌های مداربسته از طریق یک نوع مداربسته (Close Circuitt) به دستگاه ضبط کننده تصاویر (DVR یا NVR) یا نمایشگر تصاویر (Monitor) ارسال می‌شود.

در واقع به غیر از دستگاه مرکزی ضبط یا نمایش، هیچ‌گونه دستگاه و یا هیچ انسان دیگری قادر به دیدن و یا ضبط نمودن تصاویر نخواهد بود و به‌این‌علت یک مداربسته بین دوربین و نمایشگر ایجاد می‌شود.

 دوربین مداربسته یا CCTV یک سیستم امنیتی و نظارتی می‌باشد که در قسمت‌های تجاری و عمومی و حتی خانه‌ها استفاده می‌شود. کار دوربین مداربسته جمع نمودن اطلاعات محیط پیرامون به‌وسیله مانیتورینگ و فرستادن اطلاعات به حافظه ذخیره‌سازی می‌باشد که در صورت نیاز توانایی بررسی آن‌ها هم وجود دارد.

راهنمای خرید دوربین مداربسته دیجیتال

راهنمای خرید دوربین مداربسته خوب دیجیتال

در جامعه  امروزی  احتیاج  به امنیت بیشتر از قبل احساس می‌شود، و یکی از راه‌های ایجاد امنیت که تا حدود زیادی خیال ما را راحت می‌کند، انواع دوربین‌های مداربسته هستند که  نقش زیادی در مسئله‌های  امنیتی پیدا نموده‌اند.

 این فنّاوری جدید باعث شده که هزینه‌هایی که برای گذاشتن نگهبان یا سگ‌های نگهبان برای ایجاد امنیت می‌کردیم، از شکل سنتی پیشین خود خارج شده و نگهبانی هم به شکل دیجیتالی و الکترونیکی ادامه پیدا کند.

ویژگی دوربین مداربسته خوب دیجیتال

کیفیت تصویر یا رزولوشن

دوربین مداربسته دام

کیفیت تصویر در دوربین‌های مداربسته ی دیجیتال خوب، به معنای توانایی دوربین در نشان دادن پیکسل‌ها یا اجزای تصویر بر واحد سطح مانند اینچ می باشد.

هر چه دوربین پیکسل بالاتری را در یک واحد سطح نشان دهد، به معنای این است که کیفیت تصویر بیشتر است و جزئیات تصویرهای گرفته‌شده بالاتر می‌باشد. برای مثال هنگامی که میگوییم دوربینی 6 مگا پیکسل کیفیت دارد به معنای این است که تراکم پیکسل ها در یک اینچ 8 میلیون می باشد.

 

کیفیت تصویرهای تهیه شده در دوربینی مدار بسته، باید اولویت اول شما برای خرید آن دوربین مدار بسته باشد. برای این که  اگر شما دوربین مداربسته ای داشته باشید که نتواند کیفیت مناسب را تولید نماید، به اندازه کافی کارآمد نیست و نمی‌توان به آن اعتماد کرد زیرا چهره‌ی سارق را با توجه به آن درست نمی‌توان تشخیص داد. پس باید از خرید انواع کم کیفیت دوربین‌ها پرهیز کرد.

راهنمای خرید دوربین مداربسته داهوا

IR یا دید در شب

IR کوتاه شده‌ی واژه‌ی طیف اشعه مادون‌قرمز (infrared) می‌باشد. یک دوربین مدار بسته با ویژگی  دید در شب، حاوی  اشعه  فرو سرخ امواج الکترومغناطیسی می‌باشد که فرکانسی پایین‌تر از نور مرئی قرمز دارد و ما با چشم‌های خود قادر به دیدن آن نیستیم.

 

دوربین‌های  مداربسته‌ای که سنسور دریافت‌کننده موج فروسرخ را دارند، قادر هستند  به وسیله انعکاس این  امواج در  ظلمات مطلق هم تصاویر را تشخیص دهند.یک دوربین مدار بسته به صورت میانگین  می تواند تا 20 متر تصاویر متناسبی را تولید کند.

 

تحقیقات انجام شده نشان دهنده  این است که  بیشتر از 64.4% از دزدی‌ها و تهدیدهای امنیتی در هنگام  تاریکی شب به وقوع می‌پیوندند. بنابراین خرید دوربینی که قابلیت تولید تصاویری که قادر باشند ظاهر اشخاص را در شب ضبط نمایند، امری واجب است.

مقاومت در مقابل باران و شرایط نامساعد آب و هوایی

مقاومت در مقابل شرایط نا مساعد به معنای این است که قطعات و اجزای دوربین، یعنی پایه، بدنه، سیم‌ها و مخصوصاً لنز تصویری دوربین در مقابل باران و طوفان به‌اندازه‌ی کافی محکم و مقاوم باشند.
در یک سوم روزهای هر سال، شرایط نامساعد آب و هوایی وجود دارد. بنابراین وقتی دوربین مداربسته را در فضای باز بیرون از خانه نصب کرده اید، مطمئناً واجب است به دنبال دوربینی باشید که مقاومت و استحکام زیادی را در برابر باریدن باران و هوای طوفانی و مخصوصاً گردوغبار داشته باشند.
یک دوربین مداربسته باید در تمام شرایط آب و هوایی مستحکم و کاربردی باشد. باید توجه داشت که مقاومت یک دوربین مدار بسته باعث می‌شود که از هزینه‌هایی که قرار است برای تعمیر آن بدهیم پیشگیری شود.
مخصوصاً کسانی که تصمیم بر این دارند که در ویلاهای خود در شمال کشور دوربین مداربسته نصب نمایند، به دلیل بودن رطوبت و حشرات در آنجا، حتماً باید عامل مقاومت را در خریدن یک دوربین مداربسته مد نظر داشت.

بزرگنمایی

بزرگنمایی یا (zoom) به توانایی بزرگ نمودن تصویر گفته می‌شود که توسط تغییر فاصله کانونی عدسی دوربین انجام می‌گیرد. واحد اندازه‌گیری بزرگ‌نمایی X می‌باشد، به  معنی این که برای مثال دوربینی که 2.5 X بزرگ‌نمایی دارد، یعنی تا 2.5 برابر توانایی بزرگ کردن یک تصویر را دارا می‌باشد.

توانایی بزرگ‌نمایی (پوشش عمق زیادی از فضا) به همراه توانایی چرخش بالا (پوشش دادن زاویه‌های بزرگی از تصویر) قادر هستند نظارت و تسلط  زیادی را در یک فضای باز امکان‌پذیر کنند. به‌خصوص اگر بتوان در وقت‌های اضطراری (دزدی یا انفجار و …) این دو کارکرد را به‌طور هماهنگ انجام داد. به این معنی که هم‌زمان با چرخش دوربین بشود بزرگ‌نمایی هم کرد. به این دلیل که یک دوربین مداربسته باکیفیت باید عکس‌العمل سریعی نسبت به یک اتفاق که در کمتر از یک ثانیه حادث می‌شود، داشته باشد؛ تا قادر باشد دزد ها یا دلیل انفجار را در وقت مناسب شناسایی بنماید.

اکثر دوربین‌ها توانایی بزرگ‌نمایی به صورت دستی (به‌وسیله اپراتور) را دارند، و همچنین در دوربین‌های پیشرفته بزرگ‌نمایی به‌صورت تمام‌خودکار توسط برنامه‌های نرم‌افزاری در موارد مشکوک انجام می‌شود.

اهمیت زوم دوربین به این دلیل است که در مکان‌های بزرگ و باز، مانند مکان‌هایی فضا دارای عمق زیاد است، می‌توان به‌جای نصب نمودن تعداد کثیری دوربین مداربسته که هزینه سنگینی هم دارد، از چند عدد دوربین مداربسته با توانایی بزرگ‌نمایی بالا استفاده نمود. به این شکل می‌توانیم عمق فضا را پوشش بدهیم و همچنین در هزینه‌ها صرفه‌جویی بنماییم.

دو نوع بزرگنمایی داریم:

نوع اپتیکال: در این نوع زوم کیفیت تصویر ما به هنگام زوم نمودن حفظ می‌شود.

نوع دیجیتال: در این نوع بزرگ‌نمایی کیفیت تصویر ما به هنگام زوم پایین می‌آید و تصاویر تار می‌شود.

چرخش

چرخش در یک دوربین مداربسته به معنای توانایی دوربین در تغییر دادن زوایای بدنه خود است برای این‌که عدسی قادر باشد تصویرهایی با زاویه‌های مختلف بگیرد.

چرخش دوربین مداربسته

مقدار چرخش دوربین‌های مداربسته را توسط اندازه‌گیری زاویه چرخش آن سنجیده می‌شود. برای مثال دوربین‌های مداربسته با توانایی چرخش زیاد می‌توانند حتی تا 360 درجه (چرخش کامل) چرخش داشته باشند. به این معنا که تمام زاویه‌ها دارای پوشش کامل هستند. چرخش می‌تواند در جهت عمودی، افقی یا به طور هماهنگ در دو جهت باشد.

در محیط‌های باز مانند باغ یا ویلاها باید تمام زاویه‌ها تحت پوشش دوربین باشند. از ویژگی‌های یک دوربین مداربسته خوب این است که قادر به پوشش دهی مناسبی بر تمام فضاها باشد. مانند قابلیت بزرگ‌نمایی، می‌توان با نصب نمودن دوربین‌هایی با قابلیت چرخش بالا از تعداد بالای دوربین‌های مداربسته صرفه‌جویی کرد. 

ظرفیت دوربین

ظرفیت دوربین به مقدار حافظه در دسترس دوربین برای فیلم‌برداری می‌باشد. پس از تمام شدن حافظه دخیره سازی، قدیمی‌ترین فیلم‌ها پاک می‌شوند.

تعداد دوربین و کیفیت تصاویر ایجادشده، در اندازه هارد مورد نیاز شما تاثیر گذار است. بنابراین، اگر می‌خواهید حجم بالایی از فیلم‌های باکیفیت زیاد را نگه‌دارید، به یک هارد بزرگ تر نیازمند هستید.

گشادی لنز

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌ها و خصوصیات فنی یک دوربین دیجیتال محدوده اپرچر یا بالاترین اپرچر است. اپرچر، در واقع به معنای گشادی یا گشادی لنز است.

گشادی لنز دوربین مداربسته

باید بدانید که مهم‌ترین وظیفه‌ی لنز یک دوربین مداربسته جمع نمودن نور بوده و گشادی لنز به معنای  شعاعی از لنز که باز می‌شود می‌باشد و به‌طور معمول این میزان گشادی، به‌وسیله یک عدد عنبیه تحت کنترل قرار می‌گیرد.

هرچقدر شعاع باز شدن لنز یا گشادی لنز بالاتر باشد نور بیشتری به فیلم یا سنسور (اگر دوربین مدار بسته دیجیتال باشد) خواهد رسید.

اپرچر با F و یک عدد به همراه آن قابل تشخیص است. برای مثال F2.8 یا F/2.8 هر چه قدر این عدد کوچک‌تر باشد شعاع باز شدن لنز یا گشادی آن بیشتر می‌باشد.

 در حال حاضر در دفترچه راهنمای برخی از دوربین‌ها به‌جای مثلاً F2.8 آن را به صورت ۲،۸ اپرچر بیان می‌کنند. معمولاً تعداد زیادی از دوربین‌های معمولی دارای گشادی لنز ثابت بوده اما در دوربین‌های مداربسته حرفه‌ای‌تر میزان گشادی لنز دارای یک محدوده‌ی متغیر و قابل انتخاب توسط کاربر و یا به صورت خودکار است.

بزرگ‌ترین اپرچر این امکان را به شما می‌دهد که میزان نور بیشتری از لنز عبور نموده و به سنسورها برسد، تا تصاویری با یک موضوع واضح و پشت زمینه تار بگیرید به این صورت کمک می‌نماید تا شاتر سریع‌تر عمل کرده و امکان سرعت بالای شاتر با عمق کم تصویر را می‌دهد.

 کمترین اپرچر به شما این توانایی را می‌دهد تا در یک روز آفتابی از شاتر با سرعت‌پایین استفاده نموده و بدین ترتیب حرکت‌ها را به نمایش بگذارید.

مثل حرکت آب در یک رودخانه یا چرخ های ماشین در حال حرکت 

یک مزیت دیگر اپرچر کوچک افزایش عمق تصویر هست و می‌توانید به‌وسیله آن عکس‌های زیبایی از مناظر بگیرید، به شکلی که قسمت دور تصویر واضح و شفاف مثل قسمت‌های نزدیک آن به نظر می‌آیند.

صفر تا صد دوربین مداربسته

 

بیشتر بخوانید

  • فاطمه زهرا شیخی
  • ۰
  • ۰
دوربین مداربسته ضدضربه

دوربین مداربسته ضد ضربه

دوربین مدار بسته، سیستمی ویدئویی است که در آن دوربین‌های خاص قرار داده می‌شوند. کار این دوربین‌ها به این صورت است که تصاویر ویدئویی را ضبط و به بخش مانیتور انتقال می‌دهند. فقط عده‌ای کم از افراد می‌توانند به این سیستم دسترسی داشته باشند. دوربین‌ها گاهی اوقات قادر به نظارت و عمل پیگیری از راه دور می‌باشند. اصطلاح کلمهٔ مدار بسته، نوعی جعبهٔ جادویی ویژه می‌باشد. دوربین مدار بسته ضد ضربه، در محافظت، کنترل، نظارت و سیستم‌های مانیتورینگ امنیتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. اولین دوربین مدار بسته در تاریخ سال 1942 میلادی توسط شرکت زیمنس آلمان نصب گردید. مهندس آلمانی، بنام بروچ مسئول نصب و راه اندازی این سیستم دوربین مدار بسته بود. اما نخستین رو نمایی، از دوربین مدار بسته در آمریکا سال 1973 بود.

 اما در سال 1980 دوربین‌های مدار بسته در سطح وسیعی در بیشتر بخش‌های آمریکا مخصوصاً مراکز عمومی مورد استفاده قرار گرفتند. نحوهٔ استفاده از این نوع دوربین‌ها طوری بود که در واقع راهکاری ارزان و مناسب در برابر با به‌کارگیری نیروهای پلیس برای نحوهٔ شناسایی جرایم باشد. نصب و راه اندازی سیستم‌های دوربین مدار بسته، به مرور زمان در سایر کشورها اجباری شد در این مقاله دربارهٔ موضوع دوربین مدار بسته ضد ضربه به بحث و بررسی خواهیم پرداخت.

دوربین مداربسته محکم ضد تخریب و ضربه

دوربین مداربسته ضد ضربه IK چیست؟

دوربین‌های امنیتی به‌خاطر داشتن امکانات دارای تنوع زیادی می‌باشند. زمانی که قصد خرید یک دوربین مدار بسته را دارید مهم‌ترین مسئله مقاومت دوربین است که باید به آن توجه کنید. دوربین‌هایی که خاصیت ضدضربه بودن را دارند در بین افراد دارای اهمیت ویژه می‌باشند. داشتن این مدل ویژگی و خصوصیات در دوربین‌های ضد ضربه باعث می‌شود که با آرامش خاطر در کوتاه‌ترین زمان ممکن آنها را خریداری کنید. ضرورت خرید این مدل دوربین‌ها برای حفظ امنیت مالی و جانی افراد ضرورت دارد. اصطلاح IK در دوربین مداربسته نشان دهندهٔ میزان مقاومت آن در مقابل ضربات فیزیکی می‌باشد.

کاربرد دوربین مداربسته ضدضربه

دوربین های مدار بسته کاربرد های زیادر در زندگی روزمره ما دارند. برخی برای ساختمان ها ، برخی برای مغازه ها و … استفاده می کنند. ضرورت نصب و در اختیار داشتن دوربین مدار بسته بسیار بالاست. در ادامه برخی کاربرد های این نوع دوربین ها را به شما معرفی خواهیم کرد:

1-دوربین ضد ضربه، در بیرون ساختمان در اماکنی که حساس و دارای امنیت بالا هستند، مکان‌هایی که جرم خیزند، زندان‌ها و برای اماکنی مثل استادیوم‌ها که احتمال خشونت در آنها زیاد است کاربرد دارند.

2- توجه کنید دوربین‌های ضد ضربه در مقابل شلیک گلوله مقاومتی ندارند و احتمال آسیب رسیدن به آنها زیاد است به‌خاطر رفع چنین مشکلی از پوشش ضد گلوله استفاده شود.

3-برای اثبات نمودن این که فردی در مکانی خاص تخلفی انجام داده یا این که حضور داشته است نصب این نوع از دوربین‌ها کاربرد دارند.

4- با نصب دوربین‌های مدار بسته ضد ضربه امنیت و آرامش برای جامعه و افراد به وجود می‌آید. تا اندازه‌ای که از حرکت هر گونه جرم و جنایتی تا اندازهٔ قابل توجه ای کاسته می‌شود.

5- دوربین‌های مدار بسته ضد ضربه، برای رسیدن به هدف‌های امنیتی، حفاظتی کاربرد فراوان دارند.

6-امنیت و آرامش مکان‌های کاری، انبارها، ورود و خروج به بخش‌های فضایی کسب و کار شرکت با نصب و راه اندازی این دوربین‌ها امکان‌پذیر می‌باشد.

8 نرم افزار دوربین مداربسته

چرا دوربین های مداربسته ضدضربه؟

دوربین های مدار بسته ضد ضربه دارای ویژگی های بسیار متفاوتی نست به سایر دوربین های معمولی هستند که باعث شده آنها نسبت به سایر دوربین های مدار بسته معمولی از محبوبیت بیشتری برخوردار باشند. دوربین های مدار بسته ضد ضربه همانطور که از اسم آن مشخص است کیفیت و مقاومت بالایی دارند. در ادامه برخی از ویژگی های این نوع  دوربین را به شما معرفی خواهیم کرد:

1-کابل کشی در دوربین‌های مدار بسته ضد ضربه به نسبت دوربین‌های معمولی فرق‌های قابل توجهی می‌تواند داشته باشد.

2-عمل کابل کشی دوربین مدار بسته ضدضربه از درون دیوار است. دلیل این کار به‌خاطر آن است که احتمال قطع شدن در آن نباشد.

3-مدارهای بسته دام، بولت گردان توانایی خاصیت ضدضربه گیر دارند.

4-در طرز تولید و نحوهٔ طراحی دوربین مداربسته ضد ضربه یا ضد خرابکاری موادی استفاده شده است که باز کردن و از بین بردن سیستم تنظیمات آن به راحتی انجام نخواهد شد.

5-یکی دیگر از ویژگی‌های مهم دوربین‌های مدار بسته ضد ضربه بدنهٔ فلزی آن است که خاصیت فیزیکی ضدضربه و مقاومی دارد.

6-پوشش بدنهٔ فلزی این دوربین‌ها از مواد مقاوم کوره‌ای الکترواستاتیک می‌باشد.

7-دوربین مدار بسته ضدضربه، یا ضد خرابکاری در برابر هر گونه عمل تخریب، ضربه، صدمه از روی عمد قابلیت مقاوم سازی دارد.

8-نوع ساخت بدنهٔ این دوربین‌ها به صورتی ساخته شده است که از نظر مقاوم بودن از دوربین عادی در جایگاه بالاتری قرار گرفتند.

9-بر پایه استاندارد خاص در برابر جذب آب دارای مقاومت کافی هستند و طلق روی صفحهٔ آن از شیشه یا پلاستیک ضدضربه طراحی شده است.

10- نحوهٔ ساخت این مدل از دوربین مدار بسته ضد ضربه به این صورت است که نکات حساس امنیتی در ساخت آنها با دقت زیادی مورد توجه خاص قرار گرفته است.

11- دوربین مدار بسته ضد ضربه دارای ویژگی‌های خاص فیزیکی مهمی است که در مقابل هر گونه صدمه به‌خاطر داشتن بدنهٔ فلزی بسیار مقاوم می‌باشد و درجه مقاومت این مدل از دوربین‌ها با استاندارد IK نشان داده شده است.

12- دوربین‌های مدار بسته ضدضربه، شاخه‌ای از دوربین‌های امنیتی می‌باشند.

13- این نوع از مدل دوربین‌ها در برابر گلوله هیچ گونه مقاومتی ندارند و برای جلوگیری از چنین مشکلی حتماً باید از پوشش‌های ضد گلوله استفاده نمود.

14- این دوربین‌ها بستگی به شرایط محیطی دارای انواع و اقسام مختلف هستند.

15- دوربین مدار بسته ضد ضربه، یک سیستم تلویزیونی می‌باشد که سیگنال‌های آن به شکل عمودی ارسال نمی‌گردد.

16- نصب دوربین مدار بسته ضد ضربه، امنیت فضای کاری و انبار و ورود و خروج به بخش‌های فضایی کسب و کار شرکت را تا حد قابل توجهی فراهم می‌نماید.

مزایای نصب دوربین مداربسته ضد ضربه

مزیت نصب و راه اندازی دوربین مدار بسته ضد ضربه، در بهبود سطح عملکرد کمی و کیفی نظارت و پیگیری در همهٔ اماکن کسب و کار در زمینه‌های مختلف شغلی می‌توان اشاره نمود.

استاندارد IK

استاندارد IK میزان پایداری و مقاومت دوربین را در مقابل صدمه و ضربات نشان می‌دهد. در برابر استاندارد IK عددی بین 0 تا 10 واقع شده که مقدار مقاومت در برابر صدمات را نمایش می‌دهد. هر اندازه این عدد به 10 نزدیک‌تر یا بزرگ‌تر باشد درجهٔ استقامت و مقاومت دوربین مدار بسته ضد ضربه بیشتر خواهد بود. اما این مدل از دوربین‌ها، به صورتی طراحی و ساخته شدند که به نسبت دوربین‌های معمولی مقاوم‌تر می‌باشند. اما در نظر داشته باشید برای نصب و راه اندازی این مدل از دوربین‌ها در فضای بیرونی حتماً درجه میزان مقاومت دوربین، در برابر گرد و غبار، رطوبت، ضربه باید مد نظر قرار داده شود. یعنی در طرز ساخت این مدل از دوربین‌ها کلیهٔ موارد یاد شده بکار گرفته شود.

اهمیت ویژه دوربین مداربسته ضد ضربه IK

اهمیت ویژه دوربین مدار بسته ضد ضربه IK در این است که اطلاعات ضبط شده را با آرامش خاطر و اطمینان ضمانت می‌کند و این جز ویژگی‌های اصلی این مدل از دوربین‌های یاد شده می‌باشد. مقاومت و درجهٔ پایداری دوربین مدار بسته ضد ضربه تا حدی است که مانع از میان رفتن اطلاعات و تصاویر ضبط شده می‌باشد و این به‌خاطر شکل ساختاری ضربه گیر و مقاوم بدنهٔ فلزی این مدل از دوربین‌ها می‌باشد. اما لازم است بدانید که نوع استانداردی که برای دوربین و مقاومتش در برابر گرد و غبار، آب از نوع ip می‌باشد.

حمایت دوربین‌های مداربسته

اگر سیستم دوربین مدار بسته یک اداره به مشکلی برخورد باید با اطلاع رسانی از میزان مشکل و خرابی به بخش پشتیبانی در خواست حمایت و کمک سریع اعلام گردد. اما در قسمت پشتیبانی دوربین‌ها، میزان خرابی ممکن است به دلایل زیر باشد.

1-ممکن است علت خرابی و این مشکلات دوربین‌ها به‌خاطر مسائل فیزیکی باشد.

2-احتمال دارد مشکلات به وجود آمده در قسمت‌های مختلف کابل کشی بوده باشد.

3-ممکن است مشکلات به وجود آمده در بالا گرفتن سیستم عامل باشد.

4-ممکن است مشکلات به وجود آمده در بخش قطعات مختلف دوربین بوده باشد.

دوربین مداربسته

مراحل نصب دوربین‌های مداربسته

 1-مشخص نمودن مکانی مشخص برای نصب دوربین

2-امنیت دوربین‌ها انجام گردد.

3-آماده سازی، نصب دوربین‌ها در اماکن مشخص شده

4-عمل کابل کشی در دوربین‌ها

5-عمل نصب، راه اندازی dvr

6-تنظیم IP و سیستم نرم افزاری

7-تنظیم برقراری شبکه‌ای در موارد مورد نیاز

ویژگی دوربین مداربستهٔ ضد ضربه هایک ویژن

این نوع دوربین دارای ویژگی های بسیار خوبی می باشد که باعث معروفیت و محبوب شدن آن شده است. در ادامه با برخی از این ویژگی ها آشنا خواهید شد:

1-دور بین مدار بسته با مقاومت بسیار زیادی تولید می‌کند.

2-این دوربین مدار بسته تصاویر با کیفیت بالای 1080 ثبت می‌نماید.

3-با زاویه دیدی 30 متری بهترین تصاویر در هنگام شب در اختیار شما قرار می‌دهد.

4-توانایی شناسایی حرکت

5-قابلیت تشخیص حرکت از خط

6- قابلیت نصب راحت

7-قابلیت زاویهٔ دید در هنگام شب تا 30 متر

8-دارای قدرت تجزیه و تحلیل سریع

9-نوعی دوربین مدار بسته با مقاومت بالای IK10

10- دارای لنز 8/2 میلی متری

11- این دوربین یکی دیگر از دوربین مدار بسته ضدضربه و مقاوم است و می‌توانید از این مدل دوربین با این همه قابلیتی که دارد در محیط بیرونی منزل راحت و با کمال اطمینان خاطر استفاده کنید. برای جلوگیری از هر گونه اشتباهی در زمان خرید محصول با کیفیت (دوربین مداربسته ضدضربه) حتماً توجه به این نکته داشته باشید که دوربین از چه امکانات و چه خصوصیاتی برخوردار است و اگر قرار است که چنین دوربینی با این ویژگی خاص خریداری شود فقط از فروشگاه‌های معتبر و شرکت‌های معتبر که توزیع کنندهٔ این محصول هستند خریداری شوند.

جمع بندی

دوربین‌های مدار بسته ضد ضربه دوربین‌هایی هستند با بدنه فلزی، زیر شاخه دوربین‌های امنیتی می‌باشند دارای خاصیت ضدضربه، مقاوم می‌باشند و همین ویژگی آنها را از نوع دوربین‌های معمولی متمایز ساخته است. دوربین‌های مدار بسته ضد ضربه در مناطق جرم خیز، زندان‌ها و در اماکنی مثل: استادیوم‌ها که امکان هر گونه مشکلات و خشونتی امکان پذیر می‌باشد نصب می‌گردند. این دوربین‌ها به علت عدم مقاومت در برابر گلوله دارای پوشش محافظ مانندی خواهند بود. درجهٔ مقاومت در قسمت ضربات فیزیکی به دوربین با استاندارد IK نمایش داده می‌شود.  

راهنمای خرید دوربین مداربسته دیجیتال

 

منبع

  • فاطمه زهرا شیخی
  • ۰
  • ۰
دوربین مداربسته و دید در شب

دید در شب (Night Vision)

آیا تاکنون پس از روشن شدن چراغی در یک اتاق تاریک، بلافاصله یک نگاه اجمالی به چشمان خود انداخته اید؟ اگر این کار را به سرعت پس از روشن شدن چراغ انجام دهید، می بینید که چشمانتان را جمع کرده و مردمک های خود را به سرعت کوچک می کنید. چرا که مردمک ها در نور کم بیشتر باز می شوند زیرا چشمان ما سعی می کنند تا حد ممکن نور را جمع کنند تا ما را در دیدن بهتر یاری دهند. وقتی نور زیادی وجود دارد، مردمک چشم ما کوچک می شود زیرا برای راحت دیدن به هیچ نور اضافی نیاز ندارد. این روند طبیعی یکی از دلایل داشتن دید در شب است، اما این کل تصویر نیست. ما اغلب برای چنین کاری از دوربین مدار بسته دید در شب پلاک خوان استفاده می کنیم.

برای دید رنگ سبزی که اغلب در شب می بینیم، دست کم نیازمند مقدار نور کمتری هستیم، همچون نوری که چشم خودمان از آن برخوردار است. این فرآیند کمی تاریکی تصویر را شدت می بخشد تا بتوانیم آن را به شکل بهتر و با جزئیات بیشتر ببینیم. همچنین رنگ سبز به ما امکان می دهد محصول نهایی را کاملاً واضح تر از تصویری سیاه و سفید ببینیم. دید در شب نوعی فناوری است که در محیط های کم نور و در تاریکی مطلق و دید شما را بهبود می بخشد.

رایج ترین کاربردهای دید در شب شامل رانندگی در شب یا پرواز، امنیت و نظارت شبانه، مشاهده حیات‌وحش، و عملیات جستجو و نجات می شود. دید در شب اغلب توسط ارتش نیز مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین دارای اهداف تفریحی مانند استفاده در دوربین های فیلمبرداری خانگی یا در پیاده روی شبانه می گردد.

در فیلم ها و تلویزیون اغلب تصاویر سبز رنگی را مشاهده می کنیم که از عینک دید در شب (NVG) یا یا سایر ابزاری که از همان تکنولوژی اصلی دید در شب هستند استفاده می کنند. NVG ها حجم کمی از نور مرئی را دریافت کرده، تا حد زیادی آن را بزرگنمایی می کنند و بر روی صفحه نمایش به تصویر می کشند.

دوربین مداربسته دید در شب

دوربین مدار بسته دید در شب پلاک خوان ساخته شده از فناوری NVG دارای محدودیت هایی است که چشم غیر مسلح ما نیز از آن برخوردار است: چنانچه در صورتی که نور مرئی به حد کفایت در دسترس نباشد، امکان به دست دادن دیدی مناسب از دست می رود. عملکرد تصویربرداری از هر چیزی که به نور منعکس شده متکی باشد، به وسیله میزان و توانمندی نور منعکس شده محدود می شود.

دید در شب، دید اسکوتوپیک (scotopic) نیز نامیده می شود، بدین معنی که توانایی طبیعی ما برای دیدن در تاریکی را توصیف می کند. زمانی که چند عامل مختلف، به ویژه مردمک چشم و شبکیه چشم ما، در داخل چشم ما با هم کار می کنند این اتفاق می افتد.

پلاک خوان (License plate recognition)

پلاک خوان، که گاهی اوقات به LPR خلاصه می شود، ویژگی برخی از نرم افزارهاست که می تواند با استفاده از برداشتن فیلم، پلاک خودرو را شناسایی کرده، بخواند و ذخیره نماید. چنین چیزی در درجه اول در نظارت بر ترافیک در پارکینگ ها و ورودی های امنیتی دارای دروازه یا گیت (gate)  مورد استفاده قرار می گیرد.

برای کار با پلاک خوان، دوربین شما به چند مورد خاص نیاز دارد:

  • یکی از موارد حائز اهمیت زاویه ای است که برای استقرار دوربین انتخاب کرده ایم، چراکه دوربینی که در سطحی خیلی مرتفع نصب شده باشد توانایی خود به عنوان یک دوربین مدار بسته دید در شب پلاک خوان را از دست می دهد.
  • اینکه مقدار فاصله دوربین با اتومبیل نیز چقدر باید باشد اهمیت دارد. با وجود اینکه ممکن است یک دوربین از توانایی بزرگنمایی زیادی برخوردار باشد، اما باید این را در نظر داشته باشید که به منظور افزایش در دقت دوربین مدار بسته دید در شب پلاک خوان باید فاصله بین دوربین با اتومبیل به حداقل برسد.
  • میزان نور و روشنایی نیز یکی از موارد مهم محسوب می شود. در هر صورتی که چراغی نصب کرده باشید یا تمایل داشته باشید که از ویژگی IR داخلی دوربین بهره ببرید، برای افزایش میزان دقت و وضوح به یک نور اضافی برای شب نیازمندید.
  • سرعت ترافیک ورودی باید به اندازه ای کم باشد که دوربین دارای فرصت کافی برای تمرکز کردن بر روی پلاک باشد.

علاوه بر این، باید به کیفیت تصویر نیز توجه کنید. اگر بخواهید از آن به عنوان یک مدرک قانونی بهره ببرید ممکن است لازم باشد مثلاً ویدئوی شما از استانداردهای تعیین شده توسط نیروی انتظامی محلی برخوردار باشد. شرط دیگر می تواند این باشد که برای اطمینان از وضوح، تصویر گرفته شده از پلاک حداقل 15 پیکسل باشد. میزان پیکسل، یکی از ویژگی های موجود در اغلب دوربین هاست  که به شما کمک می کند این شرایط را فراهم کنید. به طور کلی پلاک خوان زمانی کاربرد دارد که دوربین مدار بسته دید در شب پلاک خوان شما فیلم پلاک خودرو را ضبط نموده و سپس آن را به منظور بررسی بعدی ذخیره کند یا تصویر را به وسیله نرم افزار تجزیه و تحلیل ویدیو اجرا نموده تا آن را با منبع داده شماره پلاک ذخیره شده تطبیق دهد. اگر اگر شماره پلاک با منبع داده شما دارای مطابقت باشد، سیستم شما می تواند بر اساس تنظیمات موجود هشدار را برایتان ارسال نماید. این هشدارها می توانند هم به ایمیل و هم تلفن همراه ارسال گردند، چنین چیزی به شما این امکان را می دهد که بلافاصله و از هر کجا، اگر سیستم شما هشداری را دریافت نمود شما را از وجود آن مطلع سازد.

دوربین مداربسته پلاک خوان چگونه می تواند به شما کمک کند؟

موقعیت هایی که نیازمند ضبط پلاک هستند ممکن است دارای شرایط بسیار ویژه‌ای باشند، اما در صورت نیاز ویژگی های زیر بخشی از شرایط ضروری محسوب می شوند:

  • برقراری ایمنی منطقه ای مانند پایگاه نظامی یا یک مرکز تحقیقاتی.
  • کنترل ورودی های پارکینگ.
  • ردیابی وسایل نقلیه‌ای که مظنون شناخته می شوند.
  • اعلان جرم در خصوص یک ماشین یا وسیله نقلیه دزدیده شده.
  • اجرای ضوابط پارکینگ، از جمله محدودیت های زمانی یا مکان های رزرو شده.

نمونه‌ای از مدل های دوربین مدار بسته‌ دید در شب پلاک خوان

دوربین های مداربسته آنالوگ

  • سری کوپر داهوا (DH-HAC-B1A21) : دارای قابلیت فیلم 1080 با کیفیت Full HD است؛ استفاده از آن و کابل کشی آن نیز به شکل ساده ای انجام می گیرد. دارای طراحی محکم و منظم است و عکسی دوستانه را به کیفیتی بالا در اختیارتان قرار می دهد. این دوربین از چندین قالب ویدیویی از جمله HDCVI ، CVBS و دو فرمت رایج آنالوگ HD دیگر در بازار استفاده می‌کند. چهار فرمت می تواند از طریق منوی OSD یا توسط PFM820 (کنترل کننده UTC) به کار گرفته شود. این ویژگی باعث می شود تا دوربین نه تنها با HCVR ها سازگار باشد بلکه زمینه استفاده از DVR را نیز فراهم کند.

این دوربین به منظور بهترین عملکرد در نور کم برای روشنایی IR میکرو کریستالی طراحی شده است. سیستم هوشمند آی‌آر (Smart IR) یک فناوری برای اطمینان از یکنواختی روشنایی در تصویری با نور کم است. هوشمند IR مختص به دوربین Dahua با شدت LED مادون قرمز دوربین تنظیم می شود تا فاصله یک جسم را جبران کند.

خرید دوربین مداربسته دید در شب (DH-HAC-B1A21)

  • سری کوپر داهوا (DH-HAC-T1A21P): علیرغم اینکه این مدل با مدلی که پیش از این از سری کوپر دوربین مدار بسته معرفی کردیم، دارای شباهت های بسیاری است، و علاوه بر تفاوت در شکل ظاهری در برخی از ویژگی های جزئی دارای تفاوت هایی با یکدیگر هستند. این مدل نسبت به مدل پیشین سری کوپر دارای زاویه ی دید، وضوح، مشاهده کردن، تشخیص دادن و تعیین هویت کردن کمتری است و همچنین مانند مدل DH-HAC-B1A21 دارای بدنه ای پلاستیکی است اما همچون مدل DH-HAC-B1A21 از استاندارد IP67 برخوردار نیست. IP67 استانداردی است که میزان مقاومت بدنه و محفظه بیرونی دوربین مدار بسته را تعیین می کند. همچنین این استاندارد میزان مقاومت دوربین در برابر آب را نیز مشخص می نماید.

دوربین مداربسته دام DH-HAC-T1A21P

خرید دوربین مداربسته دید در شب (DH-HAC-T1A21P)

 

دوربین های مداربسته تحت شبکه

  • مدل (DH-IPC-HFW2230SP-S-S2): دوربین به روز شده با کدگذاری H.265، از سری Dahua Lite است. در خصوص ویژگی های آن می توان از ظرفیت رمزگذاری ویدئو به طور کارآمد، که باعث صرفه جویی در پهنای باند و ذخیره سازی می شود نام برد. همچنین این دوربین آخرین تکنولوژی نور ستارگان را به کار گرفته و نمایش می دهد چرا که تصاویر رنگارنگ در محیط کم نور کارآیی بهتری ارائه می کنند. به علاوه ذخیره کارت SD ، عملکرد ضد آب و عملکرد ضد گرد و غبار از امکانات این مدل از دوربین مدار بسته محسوب می شود با استانداردهای IP67 نیز سازگار است و مطابقت دارد.

    فناوری Dahua Starlight عمدتا در فضاهای کوچک مورد استفاده قرار می گیرد و می تواند در تاریکی، تصویری واضح، روشن و رنگی را ارائه کند. تکنولوژی مرتبط با روشنایی در این مدل برای بدست آوردن تصویری با اثرات مطلوب را تضمین می کند. با الگوریتم پیشرفته ای که در این دوربین به کار رفته است، این دوربین به شکل هوشمند ذخیره ویدئو را انجام می دهد.

دوربین مداربسته تحت شبکه دید در شب پلاک خوان

خرید دوربین مداربسته دید در شب (DH-IPC-HFW2230SP-S-S2)

 
  • مدل (DH-IPC-HDBW2230E-S-S2):  این مدل از دوربین های مدار بسته تحت شبکه یکی از پر فروش ترین مدل های دوربین مداربسته تحت شبکه است. این دوربین همچون سایر نمونه های مشابه دیگرش دارای لنزی ثابت است.  این دوربین به وسیله کابل شبکه به سیستم NVR متصل می شود. علیرغم همه ی شباهت های این دوربین با نمونه پیشین مورد اشاره ما در دسته دوربین های مدار بسته تحت شبکه به لحاظ کاربردی و اشتراک در ویژگی هایشان، از این وسیله می توان به عنوان دوربین سقفی نیز نام برد.

خرید دوربین مداربسته دید در شب (DH-IPC-HDBW2230E-S-S2)

 

منبع

  • فاطمه زهرا شیخی